shomer shabat

Cumartesi, Ocak 10, 2015

JABOTİSKY'DEN BUGÜNKÜ BARıŞ TARİKATCİLARİNA

bs"d

Daha evvel burada örneklerini verdiğim ( 1 - 2 ) Shmuel Katz'in Lone Wolf adlı Jabotinsky'nin geniş ve detaylı biografisinden bir alıntı daha. Bugünkü durumumuza bir bakış. 90 sene evvelinden.
Jabotisky'nin yazdıkları bugünkü barış sarhoşlarının o günkü barış ayyaşları ile aynı olduğunu bize gösteriyor. Karşımızdaki düşmanı bizi yenemeyecegine ve özellikle de var olma isteğimizi alt edemeyeceğine ikna edemediğimiz sürece bizi barındırmama isteği hiç bir zaman yok olmayacak:


Barış'tan söz edenler Arapların ya Siyonistlerin şekerle kaplanmış formülleri ile kandirabilecek kadar aptal olduklarını ya da kültürel ve ekonomik rüşvetler ile kandirilabilecek kadar materyalist bir kabile olduklarına inanıyor gibiler. Filistin'deki Arapların bu şekilde degerlendirilmelerini kesinlikle red ediyorum. Kültürel seviyelri alçak olabilir, dayanma güçleri ve amaca varma azimleri Yahudilerinki kadar yüksek olmayabilir. Ama onlar da en az bizim kadar iyi filozoflar ve zeka seviyeleri bizden aşağı değil. Amacımızı ne kadar sulandırılmış veya tatlılandırımış bir şekilde sunsak dahi, bizim ne istediğimizi aynen bizim onları anladığımız kadar çok iyi anlıyorlar. Ve "Falastin"in Eretz İsrael olmasını engellemek için şansları olduğunu hissettikleri tüm sürece bunu engellemek için yılmadan savaşmaya devam edecekler.

Şimdi bunları yazınca ben ve benim gibileri "barış düşmanı" ilan eden ve "barış içinde, huzur ile yaşama isteğini" sadece kendilerinin hissettiğini düşünen ve bu yüzden de ellerinde bu yol için gerekli formülü bulundurduklarına inanan ayyaşlara  biraz geçmişten ders alarak sadece kendilerini değil tüm bir ulusu kendi ideolojileri uğruna feda etme riskinden vaz geçmeleri çağrısını tekrarlıyorum. Uğradığınız hayal kırıklıklarının bedelinin sadece Yahudi değil aynı zamanda Arap kanı ile de ödendiğini hatrlamak belki ise yarayacaktır. Statistik bir hata değerindeki Yahudiler belki marjinal bir rakkam ama aynı hayal kırıklıklarınızın bedelini Araplar da ödüyorlar.
Related Posts with Thumbnails