shomer shabat

Perşembe, Ocak 22, 2015

YALAN ÜZERiNE KURULU BİR REJİM

bs"d




3 gün önce KıSA - KıSA başlığı altında Nazi propaganda makinesinin kullandığı "bir yalan ne kadar büyükse ve tekrar edilirse o kadar daha geniş kitleler tarafından kabul görür" taktiğinin bugünkü Hüseyin Obama rejimi tarafından da kullanıldığını yazmıştım.
Salı akşamı Hüseyin Obama'nin Rede'sinin ardından Ministerium für Volksaufklärung (kısaca Ak-Saray'in basına yerleştirilmiş sözcüleri) tarafından ABD Kongresi'nin İran'a karşı uygulanması gerektiğine inandığı yaptırımlar paketinin yalnızca Herr Hüseyin Obama tarafından değil, Mossad tarafından da gereksiz bulunduğu hakkında bir haber sızdırıldı.
Eh bu Mossad da böyle diyorsa, bu işlerde de Mossad'a güvenmeyeceksek kime güveneceğiz (tabii über alles supreme leader Obama dışında) diyerek duraksadik. Yani propaganda makinesi üstüne düşeni yapmakta bir an için başarılı oldu.
Ama bugün yeni bir haber ile karşılaşınca kafalar tam karıştı. 
Gerçi karışmadı.
Gerçekler ap açık ortada.
Mossad bugün yayınladığı açıklamada su sözleri kullanıyor:
[Mossad Başkanı] Pardo İran ile yapılan görüşmelerde hem havucu hem de sopayı göstermenin vazgeçilmez olduğunu ve sopanın eksik olduğunu söyledi. Ayrıca kuvvetli bir baskı olmadığı sürece iranlılar'in bir tavizde bulunmayacaklarini da ekledi.
Kerry'nin [Pardo'ya atifen]kullandığı yaptırımların uygulanması konusunu "[görüşmelere] el bombası atmak" tabirini de kullanmadığını belirten Pardo, bu yaptırımların İran ile bir anlaşmaya varabilmek için gerekli sopalar olduğunu da belirtti.


Washington Ak-Saray'in propaganda makinesi haline gelmiş tüm ABD basını (fox news palyacolari dahil olmak üzere) artık geçerliliğini kaybetmiştir. Artık ABD'de de gazete okuyacaksanız tarihini bile bir takvim ile karşılaştırıp doğru olup olmadığına bakmanız gerekiyor.

ABD iç siyasetinde olan bitenler beni ne ilgilendirir diyorsanız da burada olan bitenin sonuçta tüm dünyayı etkileyeceğini bilmenizde yarar var.
iç siyasetten kesitler vermeye devam edeceğim.
Yeter ki süslü sözlerle boyanmış yalan propaganda makinelerinin yanında bunları da okumaya hazır olun.
Tabii bu sadece 1 adamın, 1 sokak Yahudisi'nin gördükleri.
Related Posts with Thumbnails