shomer shabat

Cuma, Ocak 30, 2015

ENTELEKTÜEL OLMAYA GEREK YOK

bs"d

Aşağıdaki iki resme bakarak dahi İsrael'in ve Yahudi geleceğinin çıkarlarını hangisinin daha rasyonel ve aynı zamanda da kalpten düşündüğünü anlamak için entelektüel olmaya gerek yok.
Benim gibi ilk okul mezunu, entelektüellik ile alakası dahi olmayan ama 2+2 = 4'un sabitligini kavrayacak kadar zeka sahibi averaj bir Yahudi'nin anlayabalicegi bir lisanı dile getiren iki fotoğraf. 



Bir tarafta Ütopik bir hayal dünyası yaratmak için milyonların mezarları üzerinde "omlet" yapmaya hazır bir zihniyet, diğeri ise silah arkadaşlarını bağırsakları önlerine dökülmüş bir şekilde görmüş bir lider.

Dün, bir tarafta yazdığı kitaplarda ve makalalerde Yahudilerin köklerini kurutacağım diye söz veren bir Hitler ve diğer tarafta "yok canım öyle demek istemiyor" diyen bir Chamberlain. 

Bugün, yine bir tarafta İsrael'i yer yüzünden sileceğini avaz avaz bağıran bir rejim, diğer tarafta onları bu amaçlarından tatlı sözlerle döndürebileceğine inanan hayalperest bir idolojinin muridleri. 

Tarih bugüne kadar bize bir şey öğretti ise o da "eğer karşındaki seni öldürmek istediğini söylüyorsa, ona inanmak zorundasın" oldu.
Bir taraftan tarihten ders almış bir lider, diğer yanda aynı saçmalığı tekrarlayarak değişik bir sonuç alabileceğini sanan bir sürü ideolojik moron.

Geçen hafta Netanyahu'nun Hüseyin Obama ile Kongre arasındaki ihtilafa alet olmaması gerektiğini düşündüğümü yazmıştım. Ama son zamanlarda olanlar ve artık Obama'nin Netanyahu'ya olan nefretinin İsrael'e zarar verecek her türlü raddeyi aştığını görerek fikrimi değiştirdim. Hüseyin Obama seçimler arifesinde kendi seçim danışman takımını Netanyahu'ya karşı İsrael'e yollayacak kadar bir alçaklığa inmişse yapılması gereken Hüseyin Obama'yi her forumda ve her alanda aşağılamak olmalı.

Yakında Washington'da yapılacak olan Kapo-fest'te Hüseyin Obama'nin muridlerinin (Neturei Obama) sadece "omlet yapmak" için feda etmeye hazır oldukları İsrael Yahudileri (ve dolayısı ile tüm Yahudiler) hesabına ne şekilde Hüseyin Obama etrafında kenetleneceklerine de şahit olacağız.

Dediğim gibi gerçekleri görebilmek için entelektüel olmaya gerek yok.
Hatta okuma yazma bilmeye de gerek yok.
İki Fotoğraf ve averaj bir zeka yeterli.
Related Posts with Thumbnails