shomer shabat

Cuma, Eylül 21, 2007

BU BLOG'UN AMACI

bs"d
"David's Backyard"'in ( David'in arkabahcesi) amaci ne ?

Kanimca Internet'in dunyaya sundugu yararlarinin en basinda insanoglunun insanogluna yaptigi en buyuk iskencenin,dusunce ozgurlugunun kisitlanmasinin , genis olcude ortadan kalkmasina sebep olmasidir. Tabii genelde.
Maalesef halen bazi toplumlarda bir nevi geleneksellesmis olan,genlerine islemis olan self-empozed - kendi kendine uygulanan- dusunce ozgurlugu sinirlamasina henuz tam manasi ile ilac olamiyor.
Zamanla bunun da degisecegini dusunuyorum.
Benim bu Blog'da yapmak istedigim de bir nevi oto-terapi.
Politicly correct olma yolu , liderlige soyunmus gruplarin dunyayi onlarin gozlerinden gordukleri gibi gorerek hayati rahat yasamak isteyen cogunluk icin en guzel yol.
Ama rahat olan yolu mu ,yoksa dogru olduguna inandigin engebeli yolu mu secmek gerekiyor ?
Yaratan'in insana verdigi en buyuk hediye de bu degil mi ?
Ozgur secim ...

Iste beni motive eden de bu. Kendi anlayisima gore olaylari analize etmek ve her seyin toz pembe olmadigini iletebilmek.
Sectigim konu beni her zaman ilgilendiren , sonucta varligimi aciklayan Yahudilik ve modern cagimizin en buyuk mucizesi Israil Devleti.

Bu noktada benim icin cok zor olan bir seyi belirtmek istiyorum.Seneler sonra tekrar Turkce yazmaya baslamanin zorluklarini ozellikle dini konularda cok cekiyorum.Bu yuzden olan imla hatalari veya cumle dusuklukleri icin ozur dilerim.Butun bu iletileri Ingilizce veya Ibranice cok daha akici bir dille yapabilirim ancak bu blogu baslatmamin amaci degindigim konulara sundugum bakis acisini Turkce iletebilmek. Genelde basin bazinda veya internet devrinde web siteleri veya bloglar yolu ile bu lisanlarda platformlar olmasina ragmen Turkce olmamasi idi. Turkce Yahudilik ve Israil konularini isleyen tum siteler veya bloglar genelde politicly correct olmayi secmisler.Tabii bir iki tane istisna mevcut.Fakat bu istisnalar da Turkiye - Israil ve Turk - Yahudi iliskilerini takip eden yayinlar.
Benim yaratmak istedigim ise alternatif fikirlerin de Turkce konusan topluma sunulabilmesidir.

Hepimiz az cok ayni hamurda yogrulduk. Hepimiz Israil Devleti ile acik veya kapali her zaman gurur duyduk ve halen de duyuyoruz. Insanligin ve diger toplumlarin durumlarina ve bize olan yaklasimlarina da bakacak olursak gercekten de bu ailenin bir parcasi olmak gurur verici.
2000 sene sonra Yaratan'in bize bahs ettigi buyuk mucize Israil Devleti hepimiz icin bir gurur kaynagi oldu ve olacaktir. Aramizdan bazilarimiz bunu daha da ileri seviyeye tasiyarak Kutsal Topraklar'a geri donup , gerektiginde bu Topraklar ve bu Devlet icin en buyuk fedakarligi da yaptilar. Bu fedakarligi canlari , kanlari ile yapanlarin anisi hic bir zaman unutulmayacaktir.

Butun bunlara ragmen kendi kendimizi de elestirebilmeli ve yanlislarimizi ortaya cikartmaliyiz.

Bazilari benim bu yazilarim ile Israil Hukumeti'ni elestirmemi yanlis goruyor olabilirler.
Ancak diger alternativ sessiz kalip , Israil'imizi yonetmeye kalkmis asimilasyonist bu zumreye bas egmek olacaktir.
Israil'in bu zumrenin eli ile yok edilmesini onlemek icin HER turlu yola bas vurulmasi gerektigine inaniyorum.
Benim kendi kosemden de yapabilecegim Turkce konusan ve dunyanin 4 kosesine yayilmis ve sayisi tahminimce 50 binin uzerinde olan Yahudi kardeslerimize gercegi kendi gordugum sekilde iletebilmek. Bu bir nevi olum kalim savasinda kendimce yapabilecegim katki budur (simdilik).
Israil'i yoneten bu solcu - intiharci elit grubu dunyada ,genel topluma (goylara - hic te kotu veya asagilayici bir terim degil ) ifsa etmek kanimca gerekli.
Bu elit zumrenin tum Yahudi alemini , Yahudiligi temsil ettmedigini dunyaya acik , acik soylemek gerektigine inaniyorum. Dunya , Yahudi'den Yahudi gibi dusunup davranmasini bekliyor.
Binlerce yil Yahudi kendi fikirlerini , isigini dis dunyaya ragmen sunup , gerektiginde kendini izole edip , dis dunyanin tasdigine ihtiyac duymadan var olma cesaretini gostermistir.

Dis dunya Yahudi'yi sadece iki sekilde kabullenip tasdik eder.
Ya fiziksel olarak veya asimilasyon yolu ile yok olmayi secerek ,ya da kuvvetli olup,degisik olmaktan gurur duyarak yasamayi sectigimiz zaman.

Dis dunyanin tasdigi icin boyali mimiklere burunmus bir Yahudi'yi hemen radarlari ile yakalama yetenegi bahs edilmistir onlara. Iste bu Yahudi'den ozellikle nefret eder dis dunya.
Bilgelerimiz bosuna dememisler : "Esav sone le Yaakov , zo Halaha" (Esav -Yaakov'un ikizi ve bas dusmani - Yaakov'dan nefret eder ve bu bir doga kanunudur).
Mademki bu nefret her halukarda mevcut neden dis dunyaya hos gorunmek icin kendi kendimizin kuyusunu kazmaya calisan bir zihniyete suskun kalalim.

Bir Yahudi olarak ustumuze duseni ogrenelim ve uygulayalim. Gerisi derdimiz olmamali.

Ben de Blog'umda bu fikirleri ve Yahudi dunyasinin uzaklastigi ana yoluna donmesi ile ilgili dusuncelerimi iletecegim.

Bu vesile ile tum kardeslerime kolay ve anlamli bir Kipur dilerim.

Gmar Hatima Tova
Related Posts with Thumbnails