shomer shabat

Salı, Eylül 25, 2007

ISRAIL'IN SOLCULARI BARIS ISTIYORLARMIS !!! -- GERCEKTEN MI ?


bs"d

Israil solu baris istemiyor.

Israil solu icin baris demek kendi sonunu yaratmak demektir.
Senelerce kendilerini "Gush Shalom" (baris blogu) adi ile lanse eden bu zumre aslinda Israil'in en irkci kesiminden olusuyor.
Sistematik bir beyin yikamasi ile kendilerinin sadece baris isteyen taraf , sagci veya muhafazakar kesimin ise kana susamis militaristler oldugunu tekrar edip dururlar.

Yoksa 60 senelik Israil , Araplarla baris yapamayacak kadar kabiliyetsiz miydi?
Kendi isine gelen sinirlari saptayip , sabah aksam soz verdigi "Filistin Devleti"'inin gerceklesmesini sagliyamaz miydi?

Arap ulkeleri nezdinde artik "Filistin Devleti" , baris gorusmelerinde Israil'in kullanabilecegi bir koz olmaktan cikti. Israil'in bu yondeki butun sozlerine ragmen daha hic bir Arap devletinin Israil'e olan yaklasimi degismis degil.
Baris , Araplarin da tabii isine gelmiyor. Halklarini devamli kontrol altinda tutabilecekleri bir "Seytan"'a her zaman ihtiyaclari var.
Aynisi Israil solu icin de gecerli.
Totaliter Arap rejimleri ile totaliter Israil solu bir nevi danisikli dovus yapiyorlar.

Arap Devletleri ile imzalanacak her baris anlasmasinin uzerine yazili oldugu kagit parcasindan daha degersiz oldugu acikca belli.
Diyelimki hepsiyle bir anlasma imzalandi. Bu anlasmaya ve Arap rejimlerine guvenip Israil ordusu savasa hazirlilikligini degistirebilecek mi?
Savunmaya daha az mi yatirim yapacagiz? Buna inanmak icin embesil olmak gerekiyor.
"Filistin Devleti"'i kesinlikle baris getirmeyecek .
Ehud Barak'in yaptigi sacmalik , Lubnan sinirina Iran'i , Sharon'un yaptigi , Guneyimize fuzeleri ile Hamas'i getirdi. Ayni insanlik sucunu islemeye hazirlanan Ehud - Peres - Ehud ucgeni ise Israil'in kalbini sokmeye hazirlaniyor.

Araplarla olacak her anlasmanin 5 para etmeyecegini bile bile , Yehuda ve Shomron'dan vaz gecip tum Yahudi ulusunu tekrar Aushwitz'e yollamanin yolunu acmak yalniz Israil Devleti'ne degil tum Yahudi Ulusu'na yapilan bir hainliktir.

La minim ve lamalshinim al tihye tikva.
Related Posts with Thumbnails