shomer shabat

Çarşamba, Eylül 19, 2007

BUZ DAGININ UCUNDAN BIR ORNEK DAHA


bs"d

Son gunlerde bas gosteren Neo-Nazi Israilliler'e yeni bir olay daha eklendi.
Basinin cok ustune gitmedigi bu olay ordu ile egitim bakanliginin ortak yuruttuklari bir program olan askerlik oncesi askeri yatili bir okuldaki bir ogrencinin kendini ve kiz kardesini (8) Nazi selami verirken ve Nazi askerlerinin tipik yuruyusunu taklit ederken videoya cekmesi ve ustune ustluk bu videoyu Youtube'da yayinlamasi.
Olayin gectigi "Beit Biram" lisesinin mezunlari arasinda Generallige ve hatta Savunma Bakanligi'na kadar ulasmis degerli sahsiyetler mevcut.
Daha sonra etrafindakilerin baskisi ile Youtube'dan bu videoyu cekti.
Ogrencinin kimligi yas sinirlamasindan dolayi aciklanmadi.

Evet,
Egitim sistemimizin meyvalari bunlar.
Artik "hirsiz -polis" oynamak yerine neo-nazicilik oynuyor yeni nesil.

Su anda Israil vatandasi 1 milyondan fazla Yahudi olmayan kimse mevcut. Buyuk bir bolumunu Arap -Musluman grup olusturuyor. Sessiz ancak derinden cok kaynayan bu grubun yaninda Israil'in gormezden gelmeye calistigi ama cok uzak olmayan bir gelecekte cok buyuk bir problem yaratacak olan cogunlugu Rusya'dan ithal edilen Hristiyan ve koklerinde siddetli bir Yahudi dusmanligi yatan ikinci bir grup daha var.
Bu ikinci grup son 17 sene zarfinda Israil'in sosyal yapisini degistiren grup.
Israil'deki suc ve siddet oranlarinin Bati ulkelerinde esine zor rastlanan bir raddeye vardigini inkar edemeyiz.
Yanlis iltica politikalarinin Israil'i ne duruma getirdigi ap acik ortada. Bu zamandan sonra ne yapilabilir ?
En azindan gecenlerde hukumetin aldigi Rus turistlerin vizeden muaf tutulmasina iliskin kendi kazdigimiz kuyuyu daha da derinlestiren karardan oncelikle vaz gecilmeli.
Sohnut,patronlarinin cepleri daha da dolsun diye ,her onune geleni ve "Shalom" demeyi biliyor diye Yahudi sayip Israil'e yaptigi genis beyaz Rus ithalini kesmeli.
Ortaya cikan Neo-Nazi gruplar veya antisemit hareketlerde bulunanlarin vatandasliklari iptal edilip , sinir disi edilmeliler. (Gazze'ye)

Zor durumlarda , zor kararlar vermek zorundayiz.
Related Posts with Thumbnails