shomer shabat

Perşembe, Ocak 15, 2015

HÜKÜMETiN YENİ SÖZCÜSÜ -- ŞALOM GAZETESİ

bs"d

(Önce alçak gönüllülükle başlayayım:
Aptal bir insan değilim. Tam tersine çok akıllı bir adamım. Zeka seviyem ispat edilmiş bir şekilde averajin çok üstündedir (ilk okul mezunu olmamla bir alakası olabilir). Bu kayda geçti. Yani ne olduğumu bildiğim için övünecek bir durum da yok.)

Ama su Şalom'un işine aklım ermiyor. Diyelim ki bir haber maiyetinde verilecek. Bu başlığa neden bu kadar ihtiyaç duyuldu?
Aklıma bir sürü cevap geliyor ama hiç biri normal mantık testinden geçmiyor.
All-ah rızası için biri bana bu habere neden bu başlık gerektiğini mantıklı olarak, yorar i mauyar yapmadan anlatsın.

Gelin bunu Fransa'da, Amerika'da yapın. Her türlü sese yer vermeye hazır ortamlarda yapın. Anlarım.
Ama zaten başında çıkan tium sesler İsrael düşmanı ve özellikle Netanyahu düşmanı olduğu bir ortamda sizler de her nekadar bu düşmanlıkta (Netanyahu'ya) onlardan aşağı kalmasaniz dahi, bu gergin ortamda aynı koroya katılmakla kime hizmet ediyorsunuz?

Elinizi bir damla vicdanınıza koyun ve bulunduğunuz ortamın dalgasına kapılmadan, en azından sessiz kalarak - her ne kadar şahsi fikirlerinizi kısıtlamak acınızı anlasam dahi - İVRİ olabileceğinizi ispatlayın.
Bu başlık mi lazımdı bu haber için?

Akşam, akşam asabımı bozdunuz. Bu kadar mi kendinizi baskı altında hissediyorsunuz?
Öyleyse yazık, hem de çok.
Eğer öyleyse acınızı paylasiyorum…
Çocuklarınızın bu tip haberleri genel toplum dalgasına sürüklenmeden, gerçekten inandıkları için başlık yapıp cesurca savunabilecekleri bir ortamda yetişmelerini diliyorum. Umarım toplum olarak, şahıs olarak bunun değerini bilip fedakârlıklara -- şahsi fedakârlıklara -- hazırsınızdır.
Boğazda rakı ve balığı sevmeyen yok, inanın.
Ama.
işte bu büyük bir AMA...
Related Posts with Thumbnails