shomer shabat

Pazar, Ocak 18, 2015

ISRAEL'DE BIR SOKAK --

bs"d

Aşağıdaki yorumu Şalom gazetesinde okuyamazsınız.
Eğer Bar Rafaeli'nin haberlerinden biraz daha önemli şeyler olduğuna inanıyorsanız:

İsrael'de Martin Luther King anısına adlandırılan bir sokağın tabelası.


Merak ediyorum hangi Arap ülkesinde veya Ferguson yagmacilarinin destekledikleri Falastin'de Dr. Martin Luther King'e saygı olarak bu şekilde adlandırılmış bir sokak var mıdır?
Veya bir Park var mıdır?
Ferguson yagmacilarinin (eskiden adı Adalet Bakanlığı olan) ABD "Propaganda Bakanı" Herr Eric Holder'in direktifleri ile sürdürdükleri kampanyanın Abbas tarafından katillerin onurlarına isimlendirilmiş meydanlarda Falastin ile yaptıkları dayanışma ile paralel gitmesini bizim liberal düldüller ne şekilde yorumlayacaklar?

ABD'de Ferguson'da olan olayları büyük bir yalan propaganda haline getirenlerin (İsrael'i katliamcı diye adlandıran DUR-DE örgütü de dahil olmak uzerer) kimlerle saf tutmaya hazır olduklarının bir ispatı daha:

Ferguson Anti-Police Brutality Protesters Take Historic Trip To Palestine

Ferguson yağmacıları "işgal" altındaki Nazaret şehrinde. işgal altındaki Hayfa'ya da uğramışlardır mutlâka.


işte kendilerini aydın - progresiv göstermek için bilmeden, anlmadan sadece "ırkçılığa karşı bir protesto" olduğu yalanına inanıp peşlerinden gittiğiniz Ferguson yagmacilarindan bir grup. Falastin'e yaptıkları ziyaretin amacı da şu:

Amaç öncelikle grup üyelerinin İsrael'in işgalini ve Filistinlilere uyguladığı etnik temizliği ve gaddarlığı ilk elden yaşamaları ve görmeleri olduğu gibi aynı zamanda da özgürlüğe ulaşmak için gereken savaşta işbirliği için gerekli ilişkileri arazide kurabilmekti.

işte bu haberi bu şekilde Şalom gazetesinde gerçekleri irdelemiş bir şekilde, gereken paralel kurulmuş bir şekilde göremezsiniz. Olsa olsa böyle bir sokağın adlandırılmış olduğunun okuyabilirsiniz. Ama basının ana görevlerinden biri olan günün gerçekleri ile sizleri düşünmeye zorlayacak paraleller kurmaya yöneltmeyeceklerdir.  Bugün Şalom'un da dahil olduğu medya sadece ve sadece tembel ve düşünmekten uzak bir kitle yaratmak ve onlara lokmaları çiğneyip yutturmak amacında. Bar Rafaeli'nin pozları ile yetinecek bir kitle yaratmak amaç.

Sene 2015 ama amaç 1984...

Related Posts with Thumbnails