shomer shabat

Pazartesi, Şubat 10, 2014

ISRAEL'DE TEHLIKE CANLARI

bs"d

Israel'in Bolshevik hulyalari ile gunlerini, Stalinist kamp ruyalari ile gecelerini geciren liberal solcularindan Amir Oren Israel'in guvenlik sistemlerinin milliyetci-dati (dati-leumi - religious ziyonist) hasaratlar tarafindan tamami ile kirletildigi hakkinda Ha'Aretz gazetesinde bir makale yayinladi.

Bu makaleye yine Ha'Aretz'te Amiel Ungar bir makale ile cevap verdi.

Makalesinde Ungar Israel solunun son haftalarda kendi hesabina kayd ettigi basarilardan soz ediyor:

1- Tzaha"l hakkinda toplumun genel gorusu ile kaynasmayan bir gorus belirtip, ogrencilerine bunu empoze etmeye calisan bir ogretmenin gorevinden alinma cagrilarinin red edilmesi.
2- Eskiden solun gozbebeklerinden olan ancak daha sonra Yahudilige yaklasmasi ve sag kanat ile fikir birligine goden Ariel Zilber'in layik goruldugu bir odulun degerinin alcaltilmasi.
3- Nobel odullu Profesor Auman'in Hayfa Universitesi tarafindan verilmesi planlanan fahri Doktorluk unvaninin Prof. Auman'in siaysi gorusleri dolayisi ile iptal edilmesi.

Bolshevik solun islak ruyalari icin harika bir kac hafta gecti.

En yukarda sozunu ettigim Amir Oren ise makalesinde ozellikle ic guvenlik ile ilgili Shin Bet'in icinde dindar-siyonistlerin varliginin bu orgutu tehlikeye soktugu hakkindaki yakarislarina 1990'lardan itibaren gerek Tzaha"l gerekse tum guvenlik birimlerinde bu grubun yukselisini gorup pek umursamayan solun neden hazirlikli olmadigini soruyor Ungar.





Makalenin tumu icin:

Is Israel's public life 'infested' with religious Zionists?

Israel's left supports freedom of expression and political mobility - as long as it's only for fellow leftists.

Related Posts with Thumbnails