shomer shabat

Pazar, Şubat 23, 2014

BU GECE BIR KAHRAMAN ILE -- AARON KAROV

bs"d

Bundan 5 sene evvel yine bu blogda "dokme kursun operasyonu" sirasinda evlendigi gecenin sabahina Gazze'ye savasmaya giden ve cok agir yaralanan Aaron Karov'u takip etmistik.
Bu aksam kendisi ile tanisma serefine ulastim.

Hatirlatma icin:

                                                                           HUPA'DAN CEPHEYE



                                                                                          IYI HABER



                                                                           MAZAL TOV VE SIMAN TOV




Aaron'un hikayesini kendi agzindan dinlemek bana buyuk bir ders oldu. 10 yasinda oglumu da yanimda bu ders icin goturdum. Eminim 5 senedir Yeshiva'da almadigi inanc ve azim dersini bu aksam aldi. Yazinin en altinda Aaron hikayesini anlatan videoyu bulacaksiniz.
Kendi agzindan benim dinledigim soyle:
Aaron aksam 7'de hupaya giriyor (evleniyor) ve ertesi sabah 7'de komutanindan bir telefon aliyor. Komutani Gazze'ye operasyon hazirliklari oldugunu ancak onun gelmesinin mecburi olmadigini soyluyor. Buna ragmen Aaron iki saat icinde karargahina variyor. Hazirliklar tamamlanip operasyon basladiktan bir kac gun sonra Aaron emrinde birkac asker ile supheli bir evi kontrole yollaniyor. Evin ikinci katina ciktiklarinda kuvvetli bir patlayici ile Aaron ve iki asler yaralaniyorlar. Aaron enkazin altindan askerleri tarafindan cikartiliyor ve orada bulunan arazi sihhiyecisinin cabuk bir sekilde trakeostomi (bogazda delik acilmasi) yapmasi ile beynine oksijen ulasiminin devam etmesi saglaniyor bir helikoptere yuklenip hastahaneye kaldiriliyor. Hastahaneye vardiginda kurtulma umidi olmayacagini goren doktorlar, yeni evli oldugunu duyunca en azindan ailesi varana kadar hayatta kalabilmesi ve ona son elvedalarini soyleyebilmeleri icin ameliyata aliyorlar. Ameliyat sonrasi doktorlar aileye %95 olecegini % 5'lik bir sans olarakta bitkisel hayata girecegini soyluyorlar.
Aaron iki ay komada kaliyor.
Komadan ciktiginda kafatasinin %25'i cokmus, burnu tamami ile yok olmus, sol kulagi duymuyor, sol gozu gormuyor ve bacaklari ve kollari hareket etmiyor.
Aylar suren rehabilitasyonlar 10 ayri hastahane, 12 kere ameliyat ve 50 doktor ile bakimi sonucu bugun Aaron iki cocuk babasi, Ariel Universitesinde ogrenci ve askerlere motivasyon konusmalari yapmakta.
Tamami ile parcalanmis burnu vucudunun 9 kesiminden alinan parcalar ile tekrar sekillendirimis.
Aaron tamami ile bir inanc kayasi.
Ayni sekilde 12 saatlik esi de.
Daha yazilacak o kadar sey varki.
Ozellikle inanilmaz azmi ve bu azmin kaynagi olan inanci.
Gecirdigi evreleri anlatan videoyu bir kac dakikanizi ayirip izlemenizi tavsiye ederim:

AARON KAROV (Ibranice ama anlasiliyor)
AARON KAROV (Ingilizce altyazi ile)



Aaron'un gecirdigi evreler:














Related Posts with Thumbnails