shomer shabat

Pazartesi, Ağustos 01, 2011

CADIR ALTINDA PALAVRACILAR

bs"d

     Gectigimiz hafta buyuk kizim Sderot'taydi. Bir dukkana girip alisveris yaptilar. Baslarindaki sorumlularin ve Ravlari'nin ozel ricalari alis veris yapacaklarsa ozellikle belli bir miktar butcelerini Sderot icin ayirmalari

olmustu.
Cuma sabahi kizim bize dukkan sahibinin nasil duygulanip hungur, hungur agladigini anlatti.

Sorun sadece Tel-Aviv'deki konut sorunu olmakla kalmayip genis olarak adaletsiz gelir dagilimini kapsamakta.

Bu konuda daha evvel ve asagida yazdiklarimi uzaktan kaval otturur gibi yazdigimi iddia edecekler icin; hem yazili, hem sesli ve hem de goruntulu basini (ve bir cok pro-Israel blogu da) yakindan takip etmekteyim.

Yazdiklarim kati bir kalp ile degil, tam tersine hakli bir davanin ne sekilde yoldan cikartildigina olan protestomla yazilmakta.


En basindan beri yazdigim gibi arkalarina NIF - New Israel Fund adli anti-Israel orgutun maddi destegini alarak yola cikan gocebe keshlerin baslattiklari "ayaklanma" gectigimiz Cumartesi aksami 150,000 pardon 60,000 kisinin katilimi ile "yuksek" bir noktaya ulasti. Duzeltmeyi ben yapmadim, Mefaked Mahoz Aron Aksul oyle diyor.

Bir de shu Yediyot Ahronot'un bas sahifesine bakin:


Buyuk puntolarla "150 bin'in gosterisi" ama hemen resmin altinda kucuk harflerle "100 bin kadar" deniyor.
Yani bu yalancilarin salladiklari +/- 100 bin'i  yukari dogru attiklari 50bin kadar asagi da cekmek mumkun.
Bu konuda ilk yazmaya basladigimda Yediyot Ahronot'un bu islerin arkasindaki Sol ideolojist dinazorlar arasinda oldugunu yazmistim.

Dijital gazetelerin bu konudaki yayinlarina verilen tepkileri de okursaniz hic te oyle "BiBi" dusmanlarinin dedikleri gibi oyle buyuk bir hukumet karsiti bir ayaklanma yok. Tabii oportunistler, baslarinda da gecenlerde Tel-Aviv'de 5.000.000 (Besh milyon)'a yeni bir daire satin alan "saygi-perver" Cumhurbaskanimiz dahil olmak uzere kendilerini bu Asafsuf'a "tag" etmekte gecikmiyorlar.

Tabii bu "asafsuf"un ne ve kimlerin kontrolunde olduklarini anlayabilmemiz icin shuna da bir goz atmakta yarar var: SOYLERSEK AYIP OLUR

Bu linkteki okuyucu yorumlari (Ibranice) zaten yeteri kadar genelin bu "ayaklanmanin" suruklendigi yon uzerine tepkisini gosteriyor.

Haa, bu Hukumet dusmeli mi?
Ahmed Barak'in tavsiyesine uyup Mavi Marmara icin ozur dileme kafasizligina giderlerse, kim dusururse dusursun, tavo alav Beraha!
Related Posts with Thumbnails