shomer shabat

Pazar, Temmuz 17, 2011

KIRA PROTESTOSUNUN ARKASINDA KIMLER VAR?

bs"d

Tel Aviv'de baslayan ev kiralarinin yuksekligini protesto eden gosteriler Israil'in degisik yerlerine yayilmaya basladi. Sozde saf bir protesto olan bur mini ayaklanmanin arkasinda saklanan ideolojiyi gormeyerek aldanmak mumkun. Ama bu "mini ayaklanma"nin Israil icin ne kadar tehlikeli oldugunu bilmek lazim.
Bu tip ayaklanmalari "cottage peyniri" boykotu ile bir arada gormek buyuk bir hata.

Bu "mini ayaklanma"nin, "cadir protestolari"nin ardinda saklanan kisilerden biri Israil'in en buyuk hiyanet partisi Bala"d uyesi Yehudit Ilani. Diger destekleyicileri arasinda NIF (New Israel Fund) diye bilinen ve bir nevi J-street'in Israil'deki ayagi olan orgut. Ve tabii Yediyot Ahronot.


Bu ucunun ortak noktasi, ortak endisesi kiralik evlerin fiyati mi?
Hayir.

Ortak noktalari Benjamin Netanyahu ve sag goruslu Israil hukumetine ve Israil Devleti'nin Yahudi karakterine olan nefretleri.

Yediyot Ahronot bu konyu gundemde tutabilmek icin elinden gelen herseyi diger daha onemli haberleri dahi ikinci siraya atmakta.
Bu "mini ayaklanama" fikrini ortaya atan Dafni Leyf ise NIF'in onemli yoneticilerinden biri.






Tabii isin en onemli partneri Bala"d uyesi ve Arap listesi dahilinde Tel Aviv Belediye Meclisi secimlerine aday olan Yehudit Ilani. Dahilinde oldugu Arap listesinin reklamlarinda "jihad" yuceltilmekte idi.



Bu "kira protestosu" oyunu arkasinda Israil'i cokertmek icin kurulmus NIF ve sol uber-humanist fraksiyonlarin Netanyahu hukumetine karsi actiklari savasin bir cephesi.
Tel-Aviv'de mi yasamak istiyorsunuz?
Odeyin.
Ne yapalim serbest ekonomi bunu gerektiriyor ama uber-humanist solcularin "serbest" kelimesine olan alerjileri bunu kabullenmelerine engel.
Related Posts with Thumbnails