shomer shabat

Pazar, Temmuz 17, 2011

ORGANIZE YAHUDI ANTISEMITIZM'I (EREV RAV) -- BOYKOT CAGRISI

bs"d

Gecen hafta kabul edilen "Boykot yasasi"nin hemen ardindan Israil'in en organize anti-semit orgutu Shalom Ahshav Yehuda Shomron Yahudileri'nin urettikleri mallari boykot etme kampanyasina basladi.
Ilk isleri olarak bu urunleri boykota cagiran posterler bastirmak ve supermarketlerde Yehuda Shomron Yahiudileri'nin mallarini stickerlerle isaretlemeye basladilar.


Bu stickerlerin "sari yildiz" seklinde olup olmadigini henuz ogrenemedim.
Tabii averaj bir Israil'linin Shalom Ahshav anti-semitlerinin bu tuzagina dusmelerinin yerine ozellikle bu stickerlerle isaretlenmis mallara ragbet gostermeye baslamalari iyi bir yardim oldu.




Ekonomik boykotun zararlari sadece Yahudiler'e mi?

Sadece bu tip yanlis kararlarin boyutunu anlayabilmek icin Gazze pogromlari sonrasi Israil'in genel zirai ihracatanin % 10'nun bu bolgeden olmasi yuzunden yasanan zarara bakmak yeter.

Ayrica Yehuda ve Shomron'da uretim yapan fabrikalarda calisan 17,000 iscinin 11,000'inin bolge sakini Araplar oldugunu goz onune alirsak bu tip bir boykottan zarar gorenlerin sadece Shalom Ahshav'in hedef aldigi Yahudiler degil Arap halkin da oldugu acikca goruluyor. 11,000 isci buyuk bir olasilik ile 80-90,000 kisinin gecim kaynagini saglayan ve Shalom Ahshav sayesinde kaybedebilecek olan bir rakkam.

Ama tabii Shalom Ahshav gibi radikal solun Yehuda Shomron'un Yahudi sakinlerine olan nefretleri bu gercekleri gormelerini engellemekte. Tabii isin parlak tarafi bu boykot cagrilarinin simdilik ekonomiye yardimi olmasi.

Makor Rishon gazetesi cok guzel bir soru soruyor;
Su anda yesil hat disinda yasayan Israil vatandasi Ahmed Tibi (yani yerlesimci), Shomron'da bir fabrika acsaydi sol acaba onun da mallarini boykot cagrisi yapacak miydi? Ben supheliyim.
Shalom Ahshav'in irkciligi sadece Yahudilere karsi yonelik oldugu icinde artik dunyanin en organize antisemit Yahudi orgutu (Erev Rav) olarak tanimlanmalarinda bir cekinceye gerek yok.
Related Posts with Thumbnails