shomer shabat

Çarşamba, Ağustos 03, 2011

KLASIK "AJL" BAKIS ACISI

bs"d

Tipik bir AJL makalesi.
Once AJL nedir?
AJL = AYL (Amerikan -hasbelkader- Yahudi Liberaller)


Bu "seckin" grubun eli kalem tutanlarindan Jeffrey Goldberg dunyanin karsisindaki en buyuk uc tehlike uzerine bir makale yayinladi. Makalenin yarisi bu uc tehlikenin en azginina ayrilmis.

Ne yazsa, ne soylese hakli. Cunku "o" pardon "O" entelektuel.

En azindan yeryuzunde yasayan her 1 milyar insanoglundan 1 tanesi bu "takkeli" ve "mesihist" teroristlerin kurbani olmustur. Jeffrey'i en cok korkutan bu uc terorist odaklarindan bu makalede en cok yer ayrilan Yahudi "teroristler" hakkinda tum insanligi uyarma gorevini ustlenen bu kardesimize minnet borcluyuz.
Profilinden ogrendigim kadari ile ayni devrede ayni uniformayi giymis oldugum bu uber-entel kardesimizin dunya karsisindaki bu buyuk tehlikeyi gorme kabiliyetine ulasmak icin ne yapmali?
Tarih boyunca inanclarinin temelleri arasinda olmus (Ramba"m'in 13 temel inanc kurali icinde yer alan) Mesih inanci yuzunden Yahudiler'in dokmus olduklari kan miktari goz onune alininca Jeffrey'nin korkusunu anlamak mumkun.
Anlamiyorsaniz hatali sizsiniz, cunku "O" entelektuel. "O" anliyor.

Bakin adam bu tarih boyunca vahset yaratmis "Mesih" inanci ile yogrulan "teroristlerin" inlerine kadar gitmis.
Neresi oldugunu yazmamis ama anlattigi kadari ile ve bolgeyi taniyanlarin tahminleri tek bir yere isaret ediyor. Tabii bu "teror yuvasi" "Yeshivat Ateret Kohanim"in 1886'dan beri Yerushalayim'de "terorist" yetistirmekte oldugunu atlamis, ama olacak o kadar . "O" entelektuel, liberal ve Yahudi. "O" bilir.

Yukardaki satirlardaki linke gidecek olursaniz bu tehlikeli "teror yuvasi"ni taniyabilirsiniz.
Baslarindaki Rav Aviner, hepsi kravi (savasci) birliklerde askerlik yapan ogrencilerine Yehuda ve Shomron'da Yahudiler'in bosaltilmasi gerekmesi halinde komutanlarinin emirlerini dinlemeleri gerektigini tavsiye edecek kadar radikal. Terorist basi ...

Iste liberalism virusunun yan etkileri...
Related Posts with Thumbnails