shomer shabat

Çarşamba, Ağustos 24, 2011

AYDIN SOL'UN ASTIGI LIMIT :"YAHUDI KATLIAMINA DAVET"

bs"d

Israil basininda Yahudiler'in toplu halde katline davet ve ozendirme suc sayilan yazilar arasinda sayilmiyor.
Tabii ozellikle de kendi halkina karsi dusmanligi koruklemenin bir aydinlanma sureci oldugunu savunan kose yazarlarina dokunmak, uber-demokrasinin sartlarina karsi.

Bazen insan dusunuyor acaba Israil'de sol goruslu bir gazetede kose yazari olabilmek icin aptalligin bir alt siniri var mi?
Ust siniri olmadigini Hamas'in Ibranice yayin organi Ha"Aretz gazetesi gun gun bize ispatlamakta. Ama belki bir alt sinir vardir diye dusnuyordum. Belli bir aptallik siniri altinda iseniz ileri goruslu, aydin sayilamayacaginiz icin sanirim is bulmakta zorluk cekebilirsiniz.
Dedigim gibi ust sinir olmadigi konusunda Ha'Aretz onculugu korurken birden bire Jerusalem Post ta bu yarista yeri oldugunu kanitlamaya calisiyor.

Larry Derfner adinda anti-semit bir yazara kose saglayarak bu yarista adlarini duyurmaya kararlilar.
Ben "self-hating Jews" diye alistigimiz terimin artik yersiz olduguna inaniyorum.
Larry Derfner gibiler sadece Jew-haters -- Yahudi dusmanlari olarak tanimlanmali.

Larry Derfner'in blogunda yayinladigi cumleler normal ulkelerde "toplu katliama ozendirme" olarak algilanip, yazari etrafina zarar vermesi onlenmek uzere ya hapse ya da timarhaneye atilir. Ama tabii aydin-uber humanizm'in etrafindakileri hice saymasinin erdem olarak kabul edilmedigi yerlerden soz ediyorum.

Su cumleleri zaten yeterli:
I think a lot of people who realize that the occupation is wrong also realize that the Palestinians have the right to resist it – to use violence against Israelis, even to kill Israelis, especially when Israel is showing zero willingness to end the occupation, which has been the case since the Netanyahu government took over (among other times in the past).

Yazinin tumunu okumak icin mideniz varsa buyrun: Solcu-Naziler

Savas sirasinda Yahudi alahasinin ne oldugu hakkinda yazilan bir kitaba "askama" verdikleri icin tutuklanan, sorgulanan Yahudiler'i hatirliyoruz.
Bakalim Israil'in uber-demokrasisi bu tip Naziler icin ne yapacak?

Her zaman dedigim gibi kendilerini humanist, baris sever gibi gosteren Israil Asiri Sol'u Fashizm'i akademik olarak ogretebilecek kadar Yahudi nefreti ile dolu.

Yazisinin sonuna ekledigi : Yazmak hainlik degil, bir vatanseverlik denemesi.
Cok dogru ama bu Nazi'nin de vatanseverligi Yahudi dusmanligindan geciyor.
Kimse de cikip bana Israil'in isgalini filan elestiriyor demesin cunku hepsinin yalan ve sadece kendi Yahudi dusmanliklarini ortmek icin kullandiklari maske oldugunu biliyoruz. Aynen is birligi icinde olduklari Islamo-fashizm'in kullandigi taktik gibi.

EREV RAV!





Related Posts with Thumbnails