shomer shabat

Perşembe, Haziran 10, 2010

HATA KIMIN ?



bs"d

Son 10 gundur bizleri, son birkac aydir da Islamist teror orgutu IHH ve onlarin destekcileri ve teror sempatizani A Ke Pe , basbakan Tayyip Erdogan ve surekasini mesgul eden Gazze cikartmasi olayina deginmek istiyorum .
Oncelikle IHH teror orgutunun beyanlarina ve Turkiye medyasinin yayinladigi haberlerin hic birine inanmamak gerektigini oncelikle hatirlatmak istiyorum . Gazete okuyanlar gazetenin tarihini dahi bir takvimle karsilastirip kontrol etmeliler .
Dini imani yalan dolan uzerine olan IHH kesinlikle teror amacli ve teror sempatizanlari tarafindan kullanilan bir paravan orgutten baska bir sey degildir . Getirmek istedikleri sozde "yardimlari" rahatlikla Israil'in de teklif ettigi gibi Ashdod limanina bosaltip duzenli bir sekilde Gazze'ye ulasmasini saglayabilirlerdi . Hatta kullanma tarihleri gecmis olan yukleri dahil olmak uzere . Ama amac provakasyon olunca tabii boylesine bir teklifi kabul etmek uygun gorulmedi .
Israil'in abluka sinirlari disinda , uluslararasi sularda bu "operasyonu" yapmasi da uluslararasi hukuk tarafindan savas icinde durumu yuzunden gecerli sayiliyor . Tabii bu da IHH teroristleri tarafindan uygun sayilmiyor . Onlar icin en uygun olan 1 yasindaki bebegi dahi bu provakasyon amaci ile taptiklari seytana kurban etmekten cekinmemekti .
Tum bunlar islamo-fashizm virusu ile beyni zarar gormemis her akli basinda insanin da zorlanmadan kavrayacagi temel gercekler .

Ama ben burada konunun bu yonunu islemek istemiyorum . Benim deginmek istedigim Israil'in bu olay sirasinda kurulmus olan siyasi tuzaga dusmesinin yaninda askerlerini silahsiz olarak birer ordek gibi helikopterden 700'e yakin terorist ve/veya teror sempatizani militant antisemitlerin arasina indirmesi kararini almasinin arkasindaki intiharci psikolojiye deginmek istiyorum .

Dunyanin en gelismis istihbarat servisine sahip , tum dunya liderlerinin, tualet kagidi kullanmayanlarin dahi , bu islev icin hangi ellerini kullandiklarini bilen ve kayd eden bir servis . Kirmizi Marmara gemisinin yolcularinin genel dunya gorusunun (cehennem gorusu) ne oldugunu , bunlari acikca yayinlamalarina ragmen bilmiyor muydu Israil ? Youtube Israil'de yasak degil ama galiba kimse Ehud Barak'a bunlardan soz etmemis .
Oslo fiyaskosunun sonrasinda baslayan ikinci intifadanin kanli gunlerine donerek Jenin sehrinde vuku bulan aci bir olayi animsatmak istiyorum .
Shimon Peres ve cetesi tarafindan silahlandirilmis olan Yehuda Shomron ve Gazze Araplari Arafat'in yoktan uydurdugu bahaneler ile yeni bir Yahudi kiyimina baslamislardi. Bu kiyimin en aci noktalarindan biri Natanya sehrinde bir otelde Pesah batramini kutlamak icin toplananlara yapilan ve 30 kisinin olumu ile sonuclanan katliamdi.
Bu olayin akibinde Israil basta Jenin sehrinde omak uzere bir operasyona basladi.
Ancak gerek dunya kameralari ve politically correct olmak icin bu sehre askerlerimiz havadan bir savunma olmaksizin ordek gibi yollandilar. Sonuc 23 askerimizin hayatina mal oldu.

Iste bu ayni syndrome ile gecen hafta askerlerimiz 700'e yakin kana susamis terorist ve sempatizanlarinin arasina yollandilar. O gece orada bulunmus bir askerin mektubu kana susamis Marmara gemisi uzerinde olanlari anlatiyor.
Bu yaratiklar arkasindan maalesef rahmet okuyan kardeslerimiz oldu.
Bu mektubu onlara adiyorum.

Bu gemi ne yardim gemisiydi ne de icindekilerin insanlikla alakasi vardi.
Israil bastan, son ana kadar uyardi.
Ama yine de olayin bu boyuta varmasi Israil'in hatasi.
Dusuk bir kuvvet gosterisi ile olayin elden cikmasina olanak verdi ve belki de hic veya daha az zaiyat ile sonuclanacak olayin boyutunu degistirdi. Kuvvetli olmanin , dusmanlarimizi yildirmanin utanilacak hic bir tarafi yok.
Keske hic olmasa ama olacaksa cenazelerin onlarin tarafinda olmasi bizim tarafta olmasina tercihimdir.
Zaten gelmeden de sehit olmaya geldiklerini avaz avaz bagirmadilar mi?


Gazze'ye "insani" yardim goturen bir barish pasifisti.
Related Posts with Thumbnails