shomer shabat

Salı, Haziran 15, 2010

GORUNEN KOY ... YALNIZLIGA DOGRU


bs"d

Hizbullah sadece kadinlardan olusan bir "yardim" gemisinin Gazze'ye dogru yola cikacagini bildirdi.
Bu linkte translate kullanarak kisaca bilgi alabilirsiniz.
Iran yine ayni sekilde gemiler yolluyor.
Avrupa Birligi devletleri desteginde gemiler yola cikmaya hazirlaniyor.
Israil'li diplomatlar sinir disi ediliyor.
Israil'in yavas yavas kendini dunya gerceklerine uydurmasi gerekiyor galiba. Talmud bize "olam afuh" ters dunyadan soz ediyor ve acikca bunu yasiyoruz. Ayak uydurabilcek miyiz ?
Mecburen.
Mecburen cunku biz bunu sectik.
Am Israel bu sekilde yaklasimini surdurdukce doganin ve genis toplumun kanunlarina tabii olacagiz. Israil sonunda "medina shel kol ezraheya" -- "tum vatandaslarinin memleketi" olacak. Bundan gittikce suphem olmamaya basliyor. Bu surec sonunda da iki ana grup Harediler ve Araplar arasinda "kohi ve otzem yadi" diye ovundugumuz devletimiz eriyecek.
Var mi dunyada bu kadar stress ve baski altinda yasamaya mahkum edilmis bir ulus daha ?
Yok.
Bakin Tora'da bu konu ne sekilde islenmis ...

Bu Gaza ablukasi ile kendi kendimizi kandirmaya ne kadar devam edecegiz ? Kuzeyde Hizbullah BM'in burnunun dibinde son Lubnan savasi oncesindeki durumundan cok daha kuvvetli bir duruma geldi. Bu konuda pek konusan yok. Gazze abluka altinda.

Anlamadigimiz ve asil gerceklesen shudur ki, Israil yavas yavas bir abluka altina giriyor. Hem fiziksel olarak hem de fikirsel olarak.
ABD baskani Obama'nin yillarca beynini yikamis olan Pastor'unden hic bir iz kalmamis midir dersiniz ? Bugun Obama'nin beyninde Israil'in mesrulugu hakkinda aynen sevgili kan kardesi gazeteci Helen Thomas kadar fikirler oldugundan supheniz var mi? Bugun aydinlik dunyanin temellerinin yattigina inandigimiz Universite campuslerindeki havayi , Israil'in varliginin ne sekilde sorgulandigini , Israil'deki universiteler de dahil olmak uzere, hepimiz okuyoruz. Birlesmis Milletler'deki konumumuz zaten baska bir komedi. Bizi simdilik destekleyen ulkelerin de yon degistirmesi bence zaman meselesi. ABD bu yolda , Hindistan kanimca uzak degil.

Tum bunlar Israil icindeki ve diasporadaki toplumsal sorunlarimizin ustune tuz biber. Dun Netanyahu onumuzde cok karanlik gunler oldugunu soyledi. Ozellikle 2 hafta sonra icine girecegimiz 3 yas haftasi ile bu tespit daha da kesinlik kazaniyor.

Benim cevaplarim Yahudi ailesi icin gecerli olan TEK mantik cercevesinden. Tora'dan.

devam edecek ...

Bu arada hepimiz su sarki ile nasil dans edilecegini ogrenelim .
Related Posts with Thumbnails