shomer shabat

Pazartesi, Haziran 21, 2010

BOSTON'LU 70 "RABBI" YE 70 BAKIRE ...

bs"d

ABD'de Boston ve cevresinde liberal ve kendilerine utanmadan "Rabbi" sifati vererek Yahudilige buyuk hakaret eden 70 kadar din adami Boston'daki islamofashizm merkezi olan bir camii ve faaliyetlerini ifsa eden Yahudi bir gazeteci/lideri protesto etmek icin bir bildiri yayinladilar.
Bu konuda bilgi icin : 70 "Rabbi'ye 70 bakire
Ayrica bu yaziya ve buna da bir goz atabilirsiniz .
Bu yazidan anlasilacak olan basit ama tabii isimize gelirse :


Bu "din" adamlarina Rabbi sifati vermek o makama yapilabilecek en buyuk hakaretlerden biridir.

Reform ve Konservativ movementlarinin Yahudi ulusu uzerine olan spritual zararlari antisemitizmin fiziksel zararlari boyutunda. Isin yeni yuzu de bu tip "din" adamlarinin zararlari spirutel olmaktan cikip artik fiziksel zarar seviyesine ulasmakta.

Alaha'yi kendi ihtiyaclarina gore kesip bicip yeni bir din cikartanlar , zamanla "Ashkafa"larini da (dunya goruslerini de) kendi rahatlari icin Yahudi dusmanlari ile bir hizada tutmaktan cekinmeyeceklerdir. Neturey Karta palyacolari dahil.

Yahudi Tora'ya bagli da olur veya tamami ile seculer olmayi da secebilir. Sonuclari Yahudi kalmak ve yok olmak arasinda bir yerdedir. Ama kendi keyfine gore bir din uydurup esen ruzgara gore kulaga hos gelen politik dusunceler tasimaya baslarsa zamanla Yahudi dusmanlari arasina girecektir. Bunu 150 sene evvel soyleyenler bir nebze yanilmadilar.

ABD'de radyo programlarindan taninan Michael Savage'in dedigi gibi " liberalizm is a mental disorder"
Related Posts with Thumbnails