shomer shabat

Pazartesi, Haziran 21, 2010

DUNYA SIYONIST KONGRESI'NIN HELVASINA BUYRUN

bs"d

Dunya Siyonist Kongresi de post-siyonizmin etkisi ile seculer-politik siyonizmin mezarina bir kurek daha atti.
15 -17 Haziran tarihlerinde Yerushalayim'de gerceklesen Dunya X-Siyonist Organizsyonu kongresinde cikan bildiriye gore :
Eretz Israel topraklari uzerinde biri sadece Arap ulusundan olusan ve Yahudiler'den tamami ile temizlenmis olacak bir Devlet ile henuz Arap cogunlugun olusmadigi Israil'den ibaret iki devleti desteklemekteyiz.
Yehuda ve Shomron'da (kendi lisanlari ile Westbank) insaat dondurulmasina devam edilmeli.

Dunya X-Siyonist orgutunun Israil halkindan ve gerceklerinden bu kadar kopmus olmasi Hertzel'e mezarinda takla attirtiyordur.
Gerci artik kimsenin takmadigi bir organizasyon haline gelen WZO genelde J-street liberallerinin top kosturdugu bir yer haline geldi. Eh J-street ile Siyonizm'in de ne kadar yan yana gidebilecegini de biliyoruz.
J-street "siyonistlerinin" amaclari ise WZO 'da soz sahibi olrak kendilerine "siyonist" etiketi ile cover-up yapabilmek.
Tabii J-street'in arkasinda kimlerin oldugunu bilmek icin peygamber olmaya gerek yok : J-street surekasi

Dunya X-Siyonist Kongresinin sundugu bu bildiri aslinda seculer siyonizmin kalbi olan bu organizasyonun ne sekilde parcalanmis oldugunun ve hic belli olmaz belki bir gun anti-siyonist gorunen antisemitlerle de saf tutabileceginin de bir isareti bence.

Gecmis olsun Tora'siz Siyonizm . . . pardon bashimiz sag olsun
Related Posts with Thumbnails