shomer shabat

Cuma, Haziran 18, 2010

HAREDILER BROOKLYN'E

bs"d



Dun yazdigim Askenaz-Sefarad davasi ile ilgili yazima gelen tepkilerden bir kac tanesi "Haredileri'in Brooklyn'e yollanmasini" teklif ettiler.

Bu da benim cevabim:

Aman Brooklyn'e yollamayin bizde bol bol var . Kuvvetiniz yetiyorsa Turkiye'ye yollayin .


Ama isleri zor cunku en azindan Turkiye'de mecburi bir mufredat var ve hukumetler henuz Israil'inkiler kadar aciz degiller . Israil'in seculer eliti kadar Haredimlere muhtac degiller , ondan Turkiye'de cok mutsuz olurlar .
Ama zamaninda Harediler'e en buyuk tavizleri veren David Ben Gurion'un dun ilettigim sozlerinin halen gecerli olup "sadece hedef degistirmis" seklinin yaratabilecegi sonuclari dusunebiliyor musunuz ?
Oncelikle shunu size garanti ederim :

Tum Haredileri gemilere yukleyip Akdenize salsaniz dahi tum dunya sessiz kalacaktir , hatta destek bile bulacaksinizdir . Arkanizda kuvvet cok .

Ama illegal insa edilmis bir Arap evinin duvarina bir dokunun gucunuz yetiyorsa .

Neyse .

Gelelim Haredilerden arindirilmis ve "lebenraum" yaratilmis Medinat Israel'in karsisina ne cikacak :

En buyuk ve en cabuk cogalan grup 1967 sinirlari icindeki Arap nufus .

Bugun yapilan demografik istatistiklerin halen onumuzdeki 40-50 sene icerisinde 1967 Israil'in de Yahudi nufusunun halen marjinal olsa da cogunlugu koruyabilmesinin TEK sebebinin Haredi toplumunun cogalma hizidir .
Arap nufusun ve oy potansiyelinin gucu kurulacak her hukumette kilit bakanliklarin dahi Arap milletvekillerine gidecegi kesin . Arap partileri olmadan hukumet kurulamayacak . Kalmayan sol ve cogunluk merkez ve sag hep beraber olsalar dahi bu isi beceremeyeceklerdir .

Haredilerin yerine Araplar gececektir .
Hali hazirda nufusun % 15'ini, uniforma altindakilerin % 40'ini ve genc subaylarin % 60'ini kapsayan "siyonist" dindarlar her ne kadar devletie karsi yukumluluklerinde on siralarda olsalar da oy potansiyeli olarak marjinal kalmaya devam edeceklerdir . Israil'in Yahudi karakterinin degistirilmesini "dogal" olarak isteyecek olan Arap partileri ile ayni hukumetlerde yer almayacaklardir . Tabii bu arada onlar da Arap yogunluklu bir hukumetin dogal sonuclari ile Yehuda ve Shomron'dan surulup toplama kamplarina sokulmamislarsa.


Yani Haredilere muhtac bir sistem bizi yonetiyor. Onlar olmadan kendilerinin de var olamayacaginin farkindalar.

Maalesef sokaktaki vatandasin kullandigi oy Israil'in onemli toplumsal sorunlarina cozum getirme gucunu tasimiyor.

Haredilerin bu sekilde tavizler ile memleketin kaynaklarini istismar etmelerini , halen aklin ve mantigin kabul edemiyecegi bir egitim sistemi boslugunun sorumlulari onlar degil basimizdaki elitist yoneticilerimiz.

Sokaktaki halka gina geldi ama yapacak bir sey yok.

Hukumetlerin acizligi , Israil'i yoneten mini zumrenin sahsi kaprisleri sokaktaki halkin sirtina gittikce daha da agirlasan bir yuk bindirmeye devam ediyor.

Bu surme , gemilere bindirip yollama eger genel halkin cikari icin olacaksa; zamaninda Nazilerin veya Arap devletlerin yaptiklari gibi kendi mantiklari cercevesinde yapilamiyacak bir sey degil. Hakli, adaletli veya insani demiyorum ama iki unsur da bu konuda (yani Yahudilerden kurtulma konusunda) kendi cikarlarina dogru bulduklari icin yaptilar.

Bizdeki durum ise tam tersi.

Yukarda yazdigim olasi nedenlerden dolayi bizler (elitistlerimiz) en muhtac oldugumuz dali kesemeyiz.

Careyi kendi kaynaklarimizda aramaliyiz , Nazi veya Islamo-fashist kaynaklarda degil.

Haa eger derseniz seculeristler aile basina 6-7 cocuk yapacagiz , her sene bankadaki minusumuzu seyahatler icin degil gelecek nesilleri yetistirmek icin kullanacagiz , o zaman belki bir seyler yapmaya firsatimiz dogar.

Ama bu olana kadar Israil Devleti Hukumetleri Haredilere MUHTAC ...
Related Posts with Thumbnails