shomer shabat

Pazar, Şubat 22, 2015

FANATIK BIR YAHUDI'NIN ANILARI

bs"d

Yossi Klein HaLevi'nin daha önce burada son yazdığı kitabından söz etmiştim. Kitaptan bazı anekdotları paylaşmıştım. Bu sefer daha evvel yazmış olduğu "Memoirs of a Jewish Extremist" (Fanatik bir Yahudi'nin anıları) kitabını okumaktayım. Kitap Holokost'tan kurtulmuş babasının anıları ve akabinde Brooklyn'de yetişen Yossi Klein'in önce Betar daha sonra da JDL (Jewish Defense League) ile başlayana ve bir süre sonra "inançlar arası ilişkiler" kurmaya varan hikayesini işlemekte.
Holokost'tan kurtulmuş babasının ABD Yahudileri hakkındaki düşüncelerinden bölümler: (Aynı şekilde Satmar Hasidleri için de sıcak düşünceleri vardı.)


…American Yahudileri, özellikle liderleri: Ne olup bittiğinden haberleri vardı; neden kendilerini Beyaz Saray'a zincirlemediler, Washington'un sokaklarına oturma gösterisi yapmadılar, acı ile akıllarını kaybetmediler? Bu sözde liderler, bu sıfırlar ne yaptılar? Bar Mitzva'larda dans mı ettiler? Ne yaptılar? Her gün, her an binlercemiz daha yanarken Beyaz Saray'da yeyip içmek yerine ne yaptılar?

Amerikan Yahudileri Avrupa'da geride bıraktıkları akrabalarını kurtarmaya yeltenmediler. Çünkü gürültülü bir kurtarma kampanyası ile üzerlerine dikkat çekerek Amerika'ya asimile olma çabalarını tehlikeye atmak istemediler. Altı milyon Amerikan Yahudisi altı milyon Avrupa Yahudisi yerine yaşamayı sürdürdüler; onlar Long Island'a taşınabilsinler diye biz yakıldık

YANİ HiÇ BİR ŞEY DEĞiŞMEDi.
BUGÜN YİNE MİLYONLARCA YAHUDİ İMHA EDİLME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYALAR.
YİNE AMERİKAN YAHUDİLERİ KENDİ STATÜLERiNDEN BAŞKA HiÇ BİR ŞEY DÜŞÜNMEDEN REBBE'LERİ HÜSEYiN OBAMA'NIN ETRAFINDA CANLI KALKAN OLUŞTURUP İSRAEL HALKINI KENDİ MEZBAHALARINDA KURBAN ETMEYE HAZIRLANIYORLAR.
Related Posts with Thumbnails