shomer shabat

Pazar, Şubat 01, 2015

KURUCU ATALARI TEMSIL

bs"d




İsrael'in 2 ana partili bir sisteme geçmesi durumunu göz önüne alarak, Modern İsrael Devleti'nin kurucu Ataları'nı bugün kimler temsil ediyor diye soracak olursak:

Weizmann , David Ben-Gurion çizgisi olarak kabul edilen siyonist -sosyalist çizgiyi ekonomik açıdan belli bir süre var olma gerekliliği ve başarısını ve akabinde çökmesini bir kenara bırakacak olursak Likud'un temsil ettiğini görebiliriz. 

Diğer yanda bugün "siyonist - sosyalist" görüntüye bürünmeye çalışan Işçi Partisi'nin ise o günlerin Komünist Partisi havasını da aşıp, hatta İspanya iç Savaşı sırasında Eretz İsrael'deki çatışmaları bir kenara bırakıp Franko'ya karşı oluşan cepheye katılanlar olarak algılamak mümkün.

(Sonuçta global Faşizm'e karşı savaşın yerel hayati tehlikeden daha önemli olduğuna inanan bir ideoloji. Bu yüzden de dünya çapında anti-İsrael kaynaklar ile bu konularda iş birliği yapmaya elverişliler. Yerel politikalarda da örneğin Türkiye'de İsrael'i "katliamcı" olarak tanimlayanlarla diz dize durabilmek gibi.
Veya ABD'de çağımızın Nazi imparatorluğu İran Molla Rejimi'nin eline atom bombası yapma olanağını vermekten büyük bir çekince duymayan Hüseyin Obama rejimini körü körüne desteklemeye hazır olanlar gibi.)

Diğer püskül Partiler ise bu iki parti içindeki değişik kanatlarda kendilerine yer bulacaklardır.
Related Posts with Thumbnails