shomer shabat

Pazar, Aralık 14, 2014

YOSSI KLEIN HALEVI -- LIKE DREAMERS -- KITAP

bs"d

Yossi Klein Ha'Levi'nin "LIKE DREAMERS" (ayinu ke'holmim -- Tehilim 126) adli kitabini okumaya Cuma aksami basladim ve yarisindan cogunu bitirdim.
Kitap Yerushalayim'in 6 Gun Savasi sirasinda kurtarilmasi operasyonuna katilmis Israel'in ozellikle iki kesitinden (Kibbutz ve dindar siyonistler) gelen kisileri isleyerek Israel'in bugun iicinde bulundugu bolunmuslugu anlatmaya calisiyor.

Kitabin alt basligi "Yerushalayim'i birlestirip, bir ulusu ikiye bolen parasutculerin hikayesi" olarak geciyor.
Cok akici bir lisanla yazilmis ve okumasi cok zevkli.
Tavsiye ediyorum.

Kitaptan bir paragraf o cok hislenerek oy verdigimiz "liderlerimizin" aldiklari kararlarin sonucu akan kanlarin hesabini neden vermeleri gerektigini anlamamiza yardimci olacaktir.
Butun hesabin rahmetli DADO'ya (David Elazar) kesilmesini ve sonucta bunun da onun zamansiz olumune neden oldugunu af etmeyenler var halen.

                         
Yom Hazikaron gunu Yom Kippur Savasi kurbanlarini anarken bu     kurbanlarinin kanlarindan kimlerin sorumlu olduklarini ve ayni zihniyetin bize "baris kurbanlari" diye daha binlerce Yahudi'nin kanini pazarladigini da aklimizin bir kenarin da bulundurmak en azindan bu kurbanlara duyulabilecek sayginin bir parcasi olmali. [DH]


Related Posts with Thumbnails