shomer shabat

Cuma, Aralık 26, 2014

ANLAMAKTA ZORLUK CEKMEK

bs"d

Yossi Klein HaLevi'nin "Like Dreamers" kitabindan esinlenerek:


Gan Shmuel Kibbutz'unun bir uyesi olan Udi (Ehud) Adiv
Yerushalayim'in kurtarilmasinda savasan Parasutcu 55. bolugun bir askeri idi. 
Ama asiri sol, Marxist gorusleri onu sadece Israel dusmanina cevirmekle kalmamis, FKO ile iliskiye girmesine ve sonucta Suriye'ye de giderek istihbarata bilgi vermesine de neden olmustu. (Halen inkar etmekte)

Israel'e dondugunde yakalanmis ve hapis cezasina carptirilmisti.

Hapiste iken aynen kendisi gibi Marxist olan, kendi gorusune gore primitiv dindarlardan olmayan hucre arkadasi Abu Tawfik'in gazetede cikan ve 3 Yahudi'nin bir trafik kazasinda olmelerini anlatan bir habere "bak 3 Yahudi daha ciceklere alttan bakiyorlar" diye dalga gecerek yaklasmasini kavrayamamisti.


Maalesef ayni sekilde bugun de Yahudi solu kendi ideolojik korlugunu asmakta basarisiz. Halen kendilerini yok etmek isteyenlere alet olmanin gercekligini gorememekte. Belki de uber-aydinlik gozlerini kamastiriyor. Biraz isigi kisarlarsa belki daha net goreceklerdir.Veya daha da dogrusu GERCEK ISIGA KARSI DURACAKLARINA, ISIGI ARKALARINA ALIP ONLERINI GOREBILSELER. 
Ben umutsuzum.

Hikayeye ek olarak ayni Kibbutz'tan daha evvel pilot olup ucagi dusurulen ve Suriye'de esir dusup iskencelerde sirlari vermemek icin kendini olduren birinin de cikmis oldugunu belirtmek istiyorum. Bu pilotun naasi Israel'e geri verilince ceketinin yakasina gizlenmis kisa bir not bulunmustu.
Notta "Lo bagadti -- ihanet etmedim" diye yaziliydi.
Yihye zihro Baruh
Related Posts with Thumbnails