shomer shabat

Perşembe, Aralık 25, 2014

NETUREI OBAMA

bs"d


Israel dusmanlari ile isbirligi yapmaktan kacinmayan iki ana grup mevcut.
Bir tanesi "durust" digeri "takkiyeci".

1- Neturei Karta. [Yillarca ismi ayni olan bir tarikat]
    Israel'e ve orada yasayan Yahudilere olan dusmanliklarini gizlemeyen, durustce ortaya koyan bir tarikat. 

2- Neturei Obama. [Yillarca ismi olmayan kendilerini insanligin gunesi sanan bir tarikat -- ismi ortama gore degisebiliyor]
    Israel'e ve orada yasayan Yahudilere olan dusmanliklarini garezlerini gizlemeye calisan ve kendi iclerindeki ufak bir azinligin durustlugunu (radikal sol-- Roni Margulis gibi) kabullenmeye cesareti olmayan takkiyeci bir tarikat. 

Neturei Karta'nin genelde aydin olan veya kendini aydin sanan hepimizin tuylerini diken diken eden dis gorunumleri tetikte olmamizi sagliyor.

Neturi Obama ise dis goruntuleri ile genel toplum ile ayni. Etraflarinda pop kulturun taptigi putlari da topladiklari icin bazen iclerine girmeye bile can atilan bir tarikat.

Neturei Obama'nin politburosu son senelerde "J-street"in "pro-Israel" takkiyesi ile Neturei Karta'nin Israel'e verebilecegi zararin milyonlarca katini yuzumuze gulerek vermeyi basarmakta.
Mesela daha gecen hafta yolladiklari bir tweet:


#proisraelmybutt

Birlesmis Milletler adli gereksiz parazitlerin yetistigi bir ortamda zaten samar oglani yapilmis Israel ve oradaki Yahudileri daha da baski altinda tutmak icin "pro-Israel" bir cagri daha.

AD MATAI RESHAIM, AD MATAI RESHAIM YAALOZU

Related Posts with Thumbnails