shomer shabat

Perşembe, Mart 19, 2009

ILGINC BIR KOD


bs"d


Tora'dan kodlar ile ilgili bir cok hikayeyi duyduk okuduk. Bunlardan bir tanesi bana ilginc geldi . Sizlerle paylasayim dedim. Isteyen satin alir , istemeyen almaz (:-) :

Kodlari arastiranlar Tanah'ta Daniel kitabinin Perek 7 ve ozellikle Pasuk 25'e denk gelen bolumunde ABD Baskani Barak Obama'nin adinin 501 harflik aralar ile rastlandigini bulmuslar. Bu bolumler tarihin sonunda ikidara gelecek son kraldan ve o kralin getirmesini umduklari "degisiklikten" bahs ediyor.
501 sayisinin diger bir ozelligi de (ברק חוסיין אובאמה) Barak Huseyin Obama isminin gematria degeri olmasi.

Bilgelerimiz bize bu tarihin son gunlerinde Yishmael'in kuvvetlenecegini ve Yahudilerin kendi elleri ile kendilerine zararlar getireceklerini soyluyorlar .
Bunun icin kullanilan deyim (במעשה ידיכם ) Be maase yedehem - kendi ellerinizle. Bu deyimin de gematriya degeri 501.
Daha once de yazilan gibi bu son zamanin en buyuk belasi (ישמעאלים) Yishmaelim . Onun da gematria degeri 501 .

Kendi ellerimiz ile ne yaptik. Biliyorunuz Amerikan Yahudileri'nin buyuk bir cogunlugu (liberal kisim) sadece oylari ile degil ayni zamanda maddi olarak ta Obama'ya buyuk destek vermislerdi. Kendi ellerimizle. Kendi ellerimiz ile basimiza yanlis lider getirdik. Bu kendi ellerimiz ile Yishmael'in emsil ettigi belayi kendimize getiriyoruz.
Lider anlamina gelen diger bir kelime de (ראש) Rosh -bash kelimesidir. Onun da gematriasi 501.

Yishmael'in torunlarindan Barak Huseyin Obama'yi (501) kendi ellerimiz ile (be maase yedehem) (501) rosh (501) lider yaptik.



Onumuzde yaklasmakta olan Pesah bayraminda Seder sirasinda bir rituel vardir . 10 belayi okurken bir kabin icine sarap damlatiriz. Bir de bu 10 belanin bas harflerini soylerken (yanilmiyorsam Rabbi Yehuda'nin verdigi siman) de ayni seyi yapariz. (דצך עדש באחב) detzah adash baahab deriz. Bunlarin da gematria degerleri 501 .

Daha evvel sozunu ettigim Daniel 7:25'in Turkce tercumesi :
Yuceler Yucesi'ni kotuleyen sozler soyleyecek, O'nun kutsallarina baski yapacak. Belirlenen zamanlari, yasalari degistirmeyi amaclayacak. Kutsallar uc bucuk yil icin eline teslim edilecekler .
Obama'nin secim kampanyasinda kullandigi ana slogani "degisim" bu cumlenin icinde geciyor.

Yaakov'un olmeden once ogullarina tarihin sonu ile ilgili sozleri oldugunu ve bunlarin ogullari tarafinan anlasilmadigini biliyoruz. Ancak bugun biraz sis kalkmis gibi duruyor.
Bereshit 49:1 -- Yakup ogullarini cagirarak, "Yanıma toplanin" dedi, "Gelecekte size neler olacagini anlatayim. (וַיִּקְרָא יַעֲקֹב, אֶל-בָּנָיו; וַיֹּאמֶר, הֵאָסְפוּ וְאַגִּידָה לָכֶם, אֵת אֲשֶׁר-יִקְרָא אֶתְכֶם, בְּאַחֲרִית הַיָּמִים)
Yaakov'un kullandigi cumlede 4 onemli kelime geciyor (אשר יקרא אתכם באחרית ) Asher yikra ethem baaharit hayamim (gelecekte size neler olacagi) .Burada anahtar kelime "asher" (neler anlaminda) .Onun da gematriasi 501.
Related Posts with Thumbnails