shomer shabat

Perşembe, Mart 26, 2009

HER GUN 1 ALAHA -- 26 MART 2009

bs"d

Roş Hodeş Tov Umevorah - İyi ve Bereketli Bir Ay Dileriz

Bugün Roş Hodeş Nisan, İbrani takviminde Nisan ayının ay başısı! Ayrıca bugün takvimimizdeki 4 yılbaşıdan biri. Tora'da belirttiği gibi, "Bu ay sizler için ayların başı olacaktır, Yılın ayları açısından bu ay sizin için birincidir"

Bilindiği her ay başı (roş hodeş) ayın en özel günüdür, çünkü tüm aya etki etme, tüm ayı yöneldirme gücüne sahiptir. Kurtuluş ayı olan Nisan ayının Roş Hodeş'i ise çok daha önem kazanmaktadır. Çünkü pesah kurtuluşu bu ayda gelmiş ve gelenksel öğretilerimize göre, şu an içinde yaşadığımız bu tutsaklıktan kurtuluşumuz ise yine Nisan ayında olacaktır.

Bunun için bugün yapmamız gereken tek şey, kendi seviyemize bir adım eklemek. Benliğimize biraz daha yaklaşmak. Dünyayı değiştirmek, karanlığı malup etmek elimizde. Hepimizin elinde T-nrı tarafından verilmiş birer mum vardır. Tek yapmamız gereken bu mumu yakmamız, ya da yakmayı beceremiyorsak, mumunu yakmış olan birinden ateşini istememiz. Unutmamız gerekir ki; en ufak bir ateş - ışık en büyük karanlığı bile kovar ve ateş - ışık paylaştıkça azalmayan tek şeydir.

Herkesin kendi potansyelini fark etmesi ve bunu özellikle bugun, bu ay ve bütün sene gerçek ve son kurtuluşu getirmek için kullanması dileği ile...

Aaron ESKENAZI
Related Posts with Thumbnails