shomer shabat

Perşembe, Mart 19, 2009

HER GUN 1 ALAHA -- 19 MART 2009

bs"d

Güneş için teşekkürler T-nrı’m!

Başlangıçta T-nrı gökleri ve yeryüzünü yarattı…. T-nrı “Gökyüzü kubbesinde, gündüz ve geceyi birbirinden ayırmak için ışık kaynakları olsun” dedi. “Birer işaret olacaklar; bayramları, günleri ve yılları belirleyeceklerdir. Ayrıca gökyüzü kubbesinde, yeryüzünü aydınlatmak için birer ışık kaynağı olacaklardır”; ve öyle oldu. T-nrı böylece iki büyük ışık kaynağını – gündüzün etkili olması için büyük ışık kaynağını, geceleyin etkin olması için de küçük ışık kaynağını ve ayrıca yıldızları yaptı.

Bereşit 1:1; 14-19

Bu olay tam 5769 sene evveldi, güneş ‘doğmuştu.’ 8 Nisan 2009’da ise, güneş tekrardan T-nrı’nın kendisini 5769 sene evvel yarattığı noktaya birebir geri dönecek. Güneşin yaratıldığı ilk konumuna geri döndüğü günde onu kutsamak hayat boyu en fazla 2 yada 3 defa karşılaşabileceğimiz bir mitsva. GÜNEŞİN DOĞUM GÜNÜNDE ONU KUTSAMAYI UNUTMAYIN!

Bu sene 8 Nisan 2009'da yapılacak bu özel teşşekkür duasını kaçırmayın. 28 yılda bir elde edilen bu şansı kullanmak çok basit!

Güneşin kutsanması tercihen, güneşin doğuş anından (Istanbul için 06:35); alahasal 3 bölüm saat sonrasına kadar (İstanbul için 09:50) yapılması doğru bir harekettir. Eğer bu saatlerde yapılamadıysa öğlen vaktine kadar - güneşin doğuşundan alahasal 6 bölüm saat sonrasına kadar (İstanbul için 13:05) yapılması gerekmektedir.
Şahrit sonrası, eğer uygunsa minyan ile yapılması doğru bir hareket olacaktır.

İzmir'de yaşamış olan Rav Hayim Palaçi, bu duanın kadın, erkek, küçük, büyük, herkes tarafından yapılması gerekliliğinin altını çiziyor.

AARON ESKENAZI
Related Posts with Thumbnails