shomer shabat

Pazar, Mart 08, 2015

KADININ ADI VAR AMA YÜZÜ YOK

bs"d

Uluslararası kadınlar günü.
Şalom Gazetesi'nin bu gün için seçtiği konu dün akşam yazdığım gibi daha evvel antisemit bir saldırıda cephane olarak kullanıldığı için genel toplum içinde bir nevi "sesimiz" diye bilinen bir platformda yayınlanabilecek en gereksiz konuydu.

Kendi kendimizi eleştirmek istiyorsak bize karşı cephane olarak kullanılanları değil ve içimizde bunun gerçek bir sorun haline geldiğine inandığımız konuları işleyelim. En azından kendimize yararı olur.

Mesele beni en çok rahatsız eden bazı Yahudi akımlarında görülen kadınların fotoğraflarının rötuş edilmesi, yok sayılması. Bir kadını toplum içine çıkması açısından Halaha'ya kendi ölçümlerine göre uygun bulanların bu kadınların fotoğraflarının dahi yayınlanmalarını engellemeleri.
Daha evvel de sözünü ettiğim gibi: BU FOTOĞRAFTA KİM EKSİK?

Bir kadının ismi olmadığı gibi yüzü de olamıyor bazen maalesef.
"Paris'te bir şarküteride rastgele katl edilen bir avuç" tabirine ne kadar kızıyorsam ve duygusuzluk olarak görüyorsam aynı şekilde bir kadını içinde olduğu bir fotoğraftan silmeyi de o şekilde görüyorum.
Antisemit ağızlara sakız olan bir "yalanı" bir Yahudi kadınını da kullanarak bu günü işlemek yerine gerçek problemlere eğilmek gerek.

Şalom'u af edemeyeceğim gibi bir kadının görüntüsünü de yok edenleri bağışlayamıyorum.


Related Posts with Thumbnails