shomer shabat

Çarşamba, Nisan 03, 2013

TAS TERORU -- SOKAK GOSTERISI DEGIL

bs"d

 Shalom gazetesi yine haber yapmaya bile gerek gormedigi teror saldirisi sonucu agir yaralanan 3 yasindaki Adel Biton'u kurtaran Arap saglik gorevlisine Israel'li "Yerlesimciler" tesekkur ettiler haberinde yanlis bilgi vermekte.

Israel'li "Yerlesimci" deyimi ile "koloniyalist" Israel'lileri ima etmediklerini var sayalim. Oraya deginmeden gecelim.

Ikinci Intifada basinda "tas atanlara" karsi Israel'i "orantisiz guc" kullanmak ile suclayan bas yaziyi maalesef internet uzerinden bulamiyorum. 13 sene evvelki mantik bugune kadar devam ediyor.

Ama yukarda linkini verdigim haberde Shalom Gazetesi "bir sokak gösterisinde  taş atılması dolayısı ile yaralanan Biton’a..." seklinde yayinliyor.

Halbuki olayin asli Ariel sehri yakininda seyr etmekte olan trafige tas atarak teror saldirisi yapilmakta oldugu idi. Ama Shalom Gazetesi icin aynen Ikinci Intifada basindaki gibi tas saldirilari teror eylemi degil "sokak gosterisi" olarak kabul goruyor.

14 Mart gecesi vuku bulan bu teror saldirisinda Adel Biton agir sekilde yaralaniyor.

Bu konuda kisa bir film: Adel Haya Biton bat Adva



Tas saldirilari YAHUDILER'i de INSANLARI olduruyor. Daha yeni yeni 2011 senesinde bir baba ve bebeginin olumune yol acan saldirinin teror saldirisi oldugu haberlerini okuyoruz.
Hatirlamayanlar icin: Palmer ailesi faciasi.

Artik su "hos gorulu" aydinlarimizin bu tas atma olaylarinin "teror" saldirilari oldugunu kabul etmelerinin ve ille de politik "durustluk " ile degil gercek durustluk ile konuya yaklasmalarinin zamani geldi de geciyor.


Related Posts with Thumbnails