shomer shabat

Perşembe, Nisan 11, 2013

DUVARIN KADINLARI...

bs"d

Her Rosh Hodesh'te oldugu gibi yine Iyar ayina girerken bir grup bayan Kotel'de Tallit ve Tefilin ile dua etmeye gelince 5 tanesi tutuklandi. Daha gecenlerde bir yerde eger Kotel'de kadinlar Kadish soylerlerse tutuklanacaklari yolunda bir haber cikmisti.

Son olarak S.S.C.B.'de duyulan bu tip uygulamalar insani cok rahatsiz ediyor.
Her ne kadar bu grubun amacinin buyuk bir ihtimal ile provokasyon yaratmak olduguna eminsem de, Kotel'in sadece Yahudiler'e degil tum inanclara acik olan Bet Ha'Mikdash'in ayakta kalan duvari oldugunu unutmazsak, ister provokasyon, ister gercekten Ha"Shem'e olan baglarini bu sekilde sese getirme cabalari olsun engellenmesine karsiyim.

Sharansky'nin cabalari ile onerilen ve otentik Yahudi ibadeti disindaki her tip ibadetin yapilabilecegi bir bolumun de ayrilmasi gerektigine katiliyorum.

Ama,

Ayni sekilde "Har Ha'Bayt beyadenu" (Tapinak Tepe elimizde) anisina (cunku artik elimizde degil) Yahudilerin de Har Ha'Bayit uzerinde ibadet edebilecekleri en azindan bir kosenin ayrilmasinin da en temel hakkimiz oldugunu idrak etmemiz lazim. Komik dunyada Yahudiler icin en onemli emlak parcasi Islam isgali altinda. Her ne kadar degerli dostum M.O'nin o bolgenin bu zamanda Islam elinde olmasinin baska olasiliklara karsi en iyisi oldugu fikrine saygim olsa dahi, "tzinorot ha'shefa" diye adlandirilan "bereket kanallarinin" tikanmasinin sadece bize degil tum insanliga ne kadar pahaliya mal oldugunu da unutmamak lazim.
Baslangic olarak en azindan bir ufak kosenin Yahudiler'e ayrilmasina karsi gelip, ayni zamanda bu bayanlarin provokasyonlarina el cirpmak sadece ve sadece iki yuzluluk olacaktir.
Related Posts with Thumbnails