shomer shabat

Pazar, Nisan 14, 2013

GONULLU KAPOLARA KARSI GELLER

bs"d

Gecenlerde New York, Great Neck'te bir Kal'da Pamela Geller'in planlanmis bir konferansinin iptal edilmesi uzerine biraz ortalik karisti. Fanatik-Islam'a karsi bir cephe kuran Pamela Geller'i bolge Musluman orgutleri ile is birligine girerek iki Reform dini ruhani lideri (ruhsuz iki Yahudi) engellediler.

Bu konuda Pamella Geller cevap olarak asagidaki makaleyi yayainladi. Arada bu iptal edilen konferansa karsi iki Kal bu Pazar Pamela Geller'i misafir etti.

MAKALE


bs"d

Pek onemsiz gibi gorulen bu olay aslinda ABD Yahudiligi'nin (liberal veya degil) ne yonde olduguna bir isaret.
Korku, korku ve korku.

Turkiye'de kayadez varsa burada bu tip durumlarda ortaya cikan odleklik var.
Sonucta kok ayni geto koku.

Pamela Geller'in Rabbi diye adlandirdigi ruhban sinifi kiligindakilerden biri Davidson'un Habad'in kasaba merkezine koydurmak istedigi Hanukiya ile ne sekilde savastigini okumak icimi bulandirdi. Bu tip insanlara Rabbi demek degil sozde ayni kavimlerden geldigimiz hakkinda iddiada dahi bulunmak yalan soylemektir. 

Her zaman dedigim gibi Holokost zamaninda Kapoluk yapanlarin her biri bizler tarafindan yargilanamayacak yerdeydiler. Dokunani yakarim.
Ama bugunku Kapolar gonullu kapolar. Bu iki sozde Yahudi kilikli da onlardan. Gonullu kapolar.

Pamela Geller'in, yani bir Yahudi'nin karsisinda, hepimizin kanini icmeye yeminliler ile saf tutan bu alcaklar bize ruhani Holokost'u yasatanlarin basinda gelenlerdir. Bazi benden Halaha bilgisi cok daha yuksek olanlar bu tip sozde Yahudiler icin "rodef" payesini kulanmaktalar.

Related Posts with Thumbnails