shomer shabat

Pazar, Nisan 05, 2009

HER GUN 1 ALAHA -- 5 NISAN 2009

bs"d

Torunlarınıza 8 Nisan 2009'u anlatırken...

Bu çarşamba günü 28 senede bir gerçekleştirebileceğimiz bir mitsvayı yapabilme şansı ile karşı karşıyayız. Birkat Ahama!

Bu tören bir çok sinagogumuzda gerçekleştirileceği gibi Aşkenaz Sinagogunda da gerçekleştirilecektir...

Bekleriz! Kaçıranlar için bir dahaki Birkat Ahama duası tam 28 sene sonra...
Birkat Ahama ne midir? Her 28 sende bir güneş, T-nrı'!nın onu yarattığı o ilk noktaya geri döner, bizlerde T-nrı'mıza bizler için güneşi yarattığından dolayı topluca teşekkür ederiz...i

Detaylı bilgi için
www.birkatahama.com u inceleyebilirsiniz...

Sorularınız için:
bilgi@birkatahama.com

Güneş için teşekkürler T-nrı’m!

Başlangıçta T-nrı gökleri ve yeryüzünü yarattı…. T-nrı “Gökyüzü kubbesinde, gündüz ve geceyi birbirinden ayırmak için ışık kaynakları olsun” dedi. “Birer işaret olacaklar; bayramları, günleri ve yılları belirleyeceklerdir. Ayrıca gökyüzü kubbesinde, yeryüzünü aydınlatmak için birer ışık kaynağı olacaklardır”; ve öyle oldu. T-nrı böylece iki büyük ışık kaynağını – gündüzün etkili olması için büyük ışık kaynağını, geceleyin etkin olması için de küçük ışık kaynağını ve ayrıca yıldızları yaptı.

Bereşit 1:1; 14-19

Bu olay tam 5769 sene evveldi, güneş ‘doğmuştu.’ 8 Nisan 2009’da ise, güneş tekrardan T-nrı’nın kendisini 5769 sene evvel yarattığı noktaya birebir geri dönecek. Güneşin yaratıldığı ilk konumuna geri döndüğü günde onu kutsamak hayat boyu en fazla 2 yada 3 defa karşılaşabileceğimiz bir mitsva. GÜNEŞİN DOĞUM GÜNÜNDE ONU KUTSAMAYI UNUTMAYIN!
Related Posts with Thumbnails