shomer shabat

Perşembe, Eylül 10, 2015

AYETULLAH'IN SESSİZ ORTAKLARI -- LİBERAL SOL

bs"d

Onların bu hallerini anlayabilmek için, onların Israel'i yok etmeye yemin eden, bu amaçlarını saklamayan Ayetullahlar'a sessiz kalmalarının sebebini anlayabilmek için bu kitapları okumanıza gerek yok:


Vaktinizi kaybetmeyin.

Mesele bu kitapların günümüze uygun bir şekilde tekrar yazılmalarını neden engelleyemediğimiz.

Liberal solun (Yahudiler dahil) gerek İslamo-faşizm ile ve gerekse Şii-nazi Ayetullahlar'a değil sadece sessiz kalmak, onlarla iş birliğine gidecek seviyeye varmasının nedenlerinin listesi uzun. Bu nedenlerden "onlar" gibi, hatta "onlardan daha onlar gibi" olmak sevdasındaki liberal Yahudiler de paylarını almışlar.

Kısaca sebepler başlıkları ile:

* Fanatizme varmış bir şekilde her türlü contexti hesaba katmadan ezilmiş, mağdur gibi görünenlerin yanında yer almak.
* Yukardaki fanatizm yüzünden sadece siyahi olduğu için değil hem ezilmiş siyahları temsil ettiği hem de kendi fanatizmlerini paylaştığı için bir mesih olarak gördükleri ve taptıkları Obama'nın hatalı olabileceğini tasavvur dahi edemeyecek kadar uçmuş olduklarından.
* Karşı oldukları ulus devlet anlayışını başarılı bir şekilde uygulayan Israel'e olan düşmanlıkları (Yahudi olanlar dahil -- çünkü o ilk sosyalist hülyaların gerçek hayatta artık para etmediğini idrak eden başarılı bir Israel onları utandırıyor).
* Gerek ekonomik, gerek teknolojik ve askeri bakımdan kuvvetli bir Israel yaratmakta büyük payı olan Netanyahu'ya olan (Obama kaynaklı) nefretleri yüzünden.

Ve dediğim gibi tüm bu nedenler liberal Yahudiler için de geçerli. Geçerli çünkü liberallikleri ve sol görüşleri Yahudiliklerinden çok daha ağır basmakta. Bugün liberal bir Yahudi Amerikalı için (Amerikan Yahudisi olmaktan gittikçe daha da uzaklaşmaktalar) homoseksüel evlilik kurumu ve anne rahminde katl ederek bebeklerin yaşama haklarını ellerinden almak Israel'in geleceğinin tüm Yahudi toplumlar nezdindeki öneminden çok daha önemli.

Nükleer bir İran onları o kadar rahatsız etmeyecektir.
6-7 milyon gibi statistik bir hata çapındaki Israel nüfusu kadar bebeği zaten her sene imha etmek başarısına sahip olmanın bağışıklığını kazanmışlar.
Related Posts with Thumbnails