shomer shabat

Pazar, Haziran 05, 2011

SHALOM GAZETESI'NI DENGELEMEK ICIN

bs"d

Shalom gazetesinin el vermesi ile asagilanan askerlerimizin hakkini onlarin platformunda degil ancak burada ve kendi cabalarimiz ile dengeleyebiliriz. Shalom kendi yazilarina, makalelerine cevap hakki tanimadigina gore isi dengelemek, kazaran bu tip yazilardan etkilenebilecekleri bilgilendirmek icin :
Machsom Watch

Bu yazinin yazarlari ile ayni amaci tasiyan "machsom watch" askerlerimizi NAZILER diye adlandirmaktan kacinmayan, yaralanan ve olmek uzere olan bir askerimize "bunu hak etti" diyecek kadar alcak insanlardir.

Shalom gazetesinin New York Times'tan tercume ederek yayinlamayi dogru buldugu yazinin sahipleri Alain ve Katia Salomon'un Kalandia gecis noktasinda yasadiklari insanlik disi (himmm) kontrol ve yaklasim gercekten yurekleri yirtan bir drama !!!!

Oylesine bir drama ki Israil guvenlik kuvvetleri mensuplarinin kendi canlarinin degerleri goz ardi edilmeli, cunku "her insan terorist degildir" ilkesi ile o noktadan gececek binlerce kisiden bir tanesinin  gerekirse yuzlerce aileyi omur boyu bir aci icinde birakabilecegi akla dahi getirilmemeli.

Ama bazen bu gecis noktalarinin yuzlerce hayat kurtardigi onemli mi?
Veya bu.
Acaba bu gecis noktalari Israil'in sadece oradan gececek olan sivillere hayati zorlastirma amaci ile mi koyuldugunu dusunuyor bu yazarlar? Acaba o noktalardan Israil'e sizma ruyalari gormekte olan yuzlerce hazir terorist yok mu?
Shalom gazetesi bunu goremiyecek kadar mi entelektuellik yarisina girmis durumda?
Bugunun dunyasinda entelektuel -- ozellikle Yahudi entelektuel -- olarak kabule edilebilmek icin artik sadece klasik muzik dinlemek yetmiyor. Tiyatro yazmak hic ise yaramiyor.
Bugun "oz elestiri" adi altinda kendi ulusunu kucuk dusurmek bunun bir kriteri oldu.
Shalom gazetesi de icinde bulundugu durumun sayesinde de bunu yaparak bazi frenlere de basilmis olabilecegini his ediyor sanirim. Ama kimin hesabina.
O sinir noktasida elinde silah, hayati bir iplige bagli 18 yasindaki askerimizin sirtindan.
Yasitlari New York'un, Istanbul'un diskolarinda iken bu 18 yasindaki askerimiz ayni hakki kendi kardesleri de yasayabilsinler diye o sinir kapisinda bekliyor.
O sinir kapisindan gectigi anda o "cilekes zavallinin" nelere neden olabilecegini cok iyi biliyor benim askerim.
Shalom'un editorleri YSK'nin milenyum partisi yapilirken 10 sene evvel yine bir diskoda bu tip bir sinir kapisindan suzulebilmeyi basarmis bir "cilekes zavallinin" yaptigini hatirliyorlar mi?
1 Haziran 2001...

Anilarina ...

Bu makalenin yayinlanmasindan bir hafta once Yerushalayim'e o unutmanin cok zor oldugu sahnelerin donmekte oldugu korkusunu yasamistik. Bu iki yazarin umrunda olmayan bir olaydi belki. Ama Israil guvenliginden sorumlu olanlarin bu gecislerde dikkati arttirmalarinin bir nedeni de acaba bu olabilir miydi?
O kabuslara donmeyi engellemenin bir yolu olabilir mi bu?

Shalom hic bunu hesaba alma geregini, bu makaleyi yayinlamadan hic dusunmus mudur?

Dolfinaryum saldirisinin 10uncu senesinde, Yerushalayim otobus duragi saldirisinin haftasinda Shalom gazetesi Ortadogu ile ilgili yayinlanan binlerce makale icinden pro-Filistin (sic), pro-Arap bu ciftin makalesini secmeyi dogru buldu. Yazarlardan Alain Salomon kendi yasadigi Fransa'da da Islamo-fobia'nin yuzyilin sorunu oldugunu dusunenler arasinda oldugunu da bu konudaki bir kampanyaya imzasini atan "entelektueller" arasinda olmakla kanitlamis biri.

Ayni makaleye ayni onemi baska kim vermis?
Bakin.

New York Times, Palestine Center ve Shalom gazetesi...
En azindan yalniz olmama hissi var.
Related Posts with Thumbnails