shomer shabat

Çarşamba, Şubat 04, 2009

HER GUN 1 ALAHA -- 4 SUBAT 2009

bs"d

Aaron Ashkenazi'ye tesekkurlerle :

Ramban'ın oğluna mektubu 3. kısım

Bu nedenle sana, alçakgönüllülük erdemini uygulayabilmen ve her zaman bu yoldan gidebilmen için gerekenleri açıklayacağım. Her konuştuğunda sakin olacaksın ve başın öne eğik, gözlerin yerde ve kalbinse Gökler'de olacak. Akranınla konuşurken bakışlarını onun suratına yöneltme ve herkesi kendinden önemli gör.

Eğer karşındaki senden daha bilgili ya da zenginse, ona saygılı olman gerekir. Eğer karşındaki yardıma muhtaç ve sen zengin isen, eğer o bilgisiz ise ve sen ondan çok daha zeki isen; içinden ondan daha günahkar olduğunu, onunsa senden daha saf olduğunu düşün çünkü o günah işlediğinde bunu bilinçsizliğinden yapıyor ama sen; yanlışlarını düşünüp taşınarak işliyorsun.

Söylediklerinde, hareketlerinde, düşüncelerinde ve her türlü durumda
T-nrı'nın karşısındaymış gibi davranmaya çalış böylece T-nrı senin üstünde olacaktır. Çünkü O'nun zaferi tüm evreni doldurur.

Herkesin önünde korkuyla ve titreyerek konuş, tıplı efendisinin karşısındaki bir köle gibi. Herkese tevazu göster, biri seni çağırdığında yüksek sesle cevap verme, sessizce karşılık ver sanki karşında patronun varmış gibi.

(devamı /4. bolum - son bolum/ yarın...)
Related Posts with Thumbnails