shomer shabat

Pazartesi, Şubat 02, 2009

GALIP TAYYIP -- AYNI PERES VE KAYBEDEN TURKIYE


bs"d

Tayyip Erdogan ile Shimon Peres arasinda Davos'ta yasanan tiyatroya ben baska bir acidan bakiyorum .
Oncelikle bazi temel noktalara deginmek dogru olacak .
1 - Tayyip Erdogan begensek de begenmesek de Turkiye Cumhuriyeti'nin secilmis Basbakani ve Davos'ta kendi sahsini degil Turkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyordu .
Ayni sekilde yine begensek de , begenmesek de Shimon Peres'te Israil Devleti'ni temsil etmekte idi .
Her ne kadar Tayyip Erdogan % 47 gibi cok partili demokrasilerde az rastlanan bir cogunluk ile bulundugu mevkiye (biraz dolambacli olsa dahi) ulasmis ise de , Shimon Peres halk tarafindan degil , parlamento ic hesaplari ile bulundugu yere ulasmis bir devlet adami . (Kendisi secimlerde hic bir zaman basarili olamamisti - loser lakabi ile anilir) Ama dedigim gibi temsil ettikleri iki egemen devlet .
2 - Tayyip Erdogan gittikce camura daha da cok gomulmekte olan bir ekonominin arka fonda oldugu bir yerel secim oncesinde .

Tayyip kendince , ozellikle de bir suredir yurutmekte oldugu Ortadogu liderligi kisvesi ile ve iktidarini daha da saglamlastirmak acisindan dogru olan bir rolu ustlendi ve cok ta guzel oynadi . Ancak cok onemli bir nokta su anda pek umrunda degil tabiiki . Turkiye'nin imaji .
Ama dedigim gibi turbunlere show yapmak icin ve asil amaci icin Erdogan gerekli olani yapti ve basarili da oldu .

Erdogan ve AKP kazansa dahi Turkiye kaybetti . Gittikce daha da bir yalnizliga (medeni Bati nezdinde) itilecek olan Turkiye icin zaten kendi gerekli gordukleri plan ve konum Arap-Islam blogu olacak .

Bu yuzden her ne kadar ben Turkiye icin bu tiyatronun cok buyuk bir negatif puan oldugunu dusunsem dahi Erdogan'in kendi parametreleri icinde basarisini takdir ediyorum .

Gelelim beni asil ilgilendiren yone .
Shimon Peres Israil'in Madrid konferansi sonrasi yavasca suruklenmekte oldugu intihar komandolarinin bas komutanligini yurutmekteydi .
Akli basinda bir tek kisinin dahi taraftari olmiyacagi savaslardan yorgun dusen Israil'de Madrid konferansi sonrasi bir hayal , bir umut dogdu .
Acaba demeye basladi yorgun savascilar . Acaba karsimizdaki gercekten bizi kabul etmeye hazir mi ?
Onlar da (Araplar da) savassiz , kavgasiz bir ortamda Ortadogu'da bir Singapur yaratabilecegimize inanmaya basladilar mi ?
Genelde Ashkenaz asilli liberal sol elit tabakanin planlari yavas yavas su yuzune cikmaya basladi. Arap kulturunu , dunya gorusunu tanimayan hatta tanimayi red eden bir tabaka . Israil'de bu toplum "Baranja" diye tanimlanir .
Israil ekonomisini ellerinde bulunduran 12 ailenin de dahil oldugu bir sistemin parcalari .
Baslarina da eski okul kalintisi Shimon Peres'i alarak Israil'in politikasini yapilandirmaya basliyan bu grup Israil'i Oslo surecine surukledi . Shimon Peres yazdigi "Yeni Ortadogu" kitabinda bu hayalleri , tehlikelerini , risklerini goz onune almadan cok guzel ortaya koydu . Kitabin basindan itibaren kendine ve "vizyonuna" ovgulerle baslayan bir yerde kendisinin mental otobiyografisi olan bu kitap "Oslo" rezaletinden sonra gecen 15 yil sonra bu vizyonun ve bu vizyonu genel halka satmak isteyen bu "Baranja" grubunun nasil bir gaflet icinde olduklarinin yazili , basili bir ornegi . Oslo ile doruga ulasan bu "Baris" dininin , Peygamberi Shimon Peres'in indirdigi kutsal kitaplari...
Kisaca Oslo rezaletinin bir ozeti olan bu kitap yazarinin ve onun arkasindaki grubun Israil'i surukledikleri felaketin bir manifestosu halinde.
Degeri benim New York'ta kullanilmis kitaplar satan Strand dukkaninda verip aldigim 1 Dolar karsiligini dahi kaplamiyacak kadar.
Bos bir vizyon , bos bir hayal ve karsiliginda 1300'den fazla Yahudinin ve binlerce Arab'in hayatina mal olmus bir insanlik sucunun manifestosu.
Iste bu ayni Shimon Peres hic ummadigi yerden , ayni Islamo-fashist gazetelerin yazdigi gibi bir Osmanli tokadi yedi. Onun nezdinde de bizler . Daha dogrusu Peres ve onun halen muritleri olanlarin yedikleri bir tokat. Ancak bu tokada verilen tepki aynen daha evvel de ayni mantalite ile bizlere yuzlerce tokat atmis olanlarin aldiklari tepkiden farkli olmadi. Diger yanaklarini da donmeye hazir bir inanc sistemi.
Iste Peres ve muritlerinin anlamadiklari , anlasalar dahi o yuce gururlari ile kabul etmedikleri gercek.
Ham-ass dusman ,Holocost inkarcisi Abu Mazen ve onun mafyasi dost diye kafamiza sokulmaya calisiliyor.
Aralarinda aslinda hic bir fark olmadigini bilmelerine ragmen .



KISA BIR HATIRLATMA FILMI


Ben sahsen Ham-ass'i Abu Mazen'in mafyasina tercih ederim ama bu ayri bir konu.
Bunu anlamaktan kacan bir zihniyet.
Yaptigi hatalardan , sebep oldugu dokulen kanlardan bir nebze dahi ders almayan bir zihniyet.
Iste ayni zihniyetin almak istemedigi dersin bir bolumunu Tayyip Erdogan Peres'e cok acik bir sekilde sundu.
Iste ayni zihniyet halen Holocost inkarcisi Abu-Mazen'i "baris ortagi" olarak bize satmaya devam ederken yeni bir Oslo felaketi daha hazirlamaktan cekinmiyor.
"Dost" Tayyip Erdogan , Shimon Peres'e bunu acik bir sekilde gosterdi.
resimde Cumhurbaskani Gul ve kanka Abu Mazen ile

"Dost" Arafat bunu cok acik bir sekile senelerce bizim hayalperestlerimize ve onlarin Peygamberlerine anlatmaya calisti .



1300'den fazla olu ve binlerce yarali ile mesajini ulu onder Peres'e ve surekasina yeterince anlatamadi .

Evet iste bu liderler ve zihniyet ile carpik bir secim sisteminin de hakim oldugu Israil haftaya secimlere gidiyor.

devam edecegim . . .
Related Posts with Thumbnails