shomer shabat

Çarşamba, Şubat 18, 2009

AKLI BASINA GEC GELENLER DEPARTMANI -- degil aslinda


bs"d

Sayin Cumhurbaskanimiz (Israil) Peres dun yaptigi konusmasinda bizim yillardir soyledigimizi itiraf etti .
Ama ben sayin hayalPERESt'imizi cok yakin takip ettigimden ve aslinda ne demek istedigini tam anlamaya calistigimdan bunu kolay yemeyecek olanlar departmanina dahilim.

Amerikan Yahudi liderleri ile yaptigi gorusmede "Gazze'den cekilmede yanildigini" soyleyen Peres halen "Eretz Israel Araplari"nin 22 diger Arap Devleti yetmiyormus gibi bir tane daha Devlet'e ihtiyaclari oldugunun savunucusu .

Maalesef halen anliyamadigi ap acik ortada.

Haberi ilk okudugumda "shehiyanu" Berahasini soyliyecektim nerede ise ama hayalPERESt'imizi tanidigim icin zamaninda durdum.
Peres'in tabanini hazirladigi Yehuda ve Shomron topraklarindan surmek istedigi Yahudi vatandaslardan bosaltilacak olan topraklara Hamas gibi "tu kaka" bir teror orgutu degil , Fatah gibi "canim cicim " bir teror orgutunun sahiplenmesini saglamak.

Her zaman dedigim gibi biz Yahudiler bir Hertzel , Jabotinsky gibi basta hayal olarak gorunen fikirler ureten liderleri icimizden cikarttigimiz gibi Eretz Israel topraklari Araplari'nin da Peres ve Olmert gibi liderlerlerini de uretmeyi ustlendik.


Related Posts with Thumbnails