shomer shabat

Pazartesi, Ekim 01, 2007

TEHLIKE CANLARI BILE SUSTU ARTIK ...


bs"d

Olmert hukumeti Teror yonetimine taviz verme yaraticiligi zincirine yeni bir halka daha ekledi.
Pazartesi sabahi , Yahudi kani dokmeyi sansizliklari sonucu , gerektigi derecede becerememis 86 teroristin daha serbest birakilmasi ,buyuk bir ihtimalle Israil halkina "Sukot" hediyesi olmali.
Bu 86 terorist " iyi niyet gosterisi" olarak serbest birakildi. Her halde bu teroristler de "iyi niyetleri" yuzunden yoldan gecen arabalara ates acmislar,molotof kokteyleri atmislardi.
Ama Olmert ve Peres'in standartlarina gore "Hasidey Umot Ha-olam " (Yahudiler'e buyuk yararlari olan Goylar) olan bu insanlik harikalari , daha evvel tam performans gosteremedikleri saldirilarina daha iyi hazirlanip tekrar deneyebilmeleri icin Abu Mazen'e iade ediliyorlar. Hani , Holocost'un abartildigini ve Siyonist rejimin yalanlarindan biri oldugunu doktorasi icin tez olarak sunan , Olmert'in "Evreka, Baris icin ortak buldum" diye onunde secdeye yattigi Abu Mazen.


Ama Ibranice'de bir laf vardir : "Le Mathil be mitzva ,omrim lo ,tigmor"
(Bir mitzva'ya basliyana bitir denir)
Simdi bu yetenekler ,tesis yetersizliginden, malzeme eksikliginden yine soyle adam gibi kan dokemiyebilirler,diye uzulmeye gerek yok .
Olmert - Peres tiyatrosu yukaridaki Ibranice deyime tam uygun olsun diye bol bol silah ve cephane takviyesi de veriyor bu iyilik melegi kuzenlerimize.

Ben halen bu Islamo - fashistlerin neden Gazze'ye Misir sinirinin altindan tuneller ile silah , cephane ve patlayici madde tasidiklarini anlamiyorum.
Halbuki gidip Olmert'e " tovbe bir daha yapmiyacagiz ,yaparsak iki gozumuz kor olsun " diye bir mektup yollasalar, Olmert hemen onlara da ic guvenliklerini saglayabilmeleri ve zavalli Filistinli'leri (farz edelim ki var boyle bir sey) Birlesmis Milletler Baris gucunun saldirganliklarina karsi kendilerini savunabilmeleri icin gereken tum silah ve maddi yardimi yapacaktir. Bak Abu zemzem nasil becerdi.

Tabii Olmert zor. Daha acemi.
Daha kolayi Peres'e bas vurmak olacaktir. Hemen bir Iskandinav sehri adi altinda pespembe bir anlasma cikartir o arka cebinden. Ne de olsa eski toprak.

Isi iyice komediye donusturmek icin Peres bir de 29 tane pasa por ijo teroristin serbest birakilmasini biraz geciktirmis. Iyice dalga geciyorlar bunlar bizimle.

Ama komedi olmayan bir yuzu daha var bu isin.
Gilad, Ehud ve Eldad'in aileleri her sabah bos bir yataga gunaydin diyorlar.
Shimon Peres'in kendi elleri ile teslim ettigi Jonathan Polard'in saglik durumu gun gectikce kotuye gidiyor.
Guy Hever'den bir ses yok.
Ron Arad , o da kim ?
Eli Kohen'in karisinin basinda agliyabilecegi , icini dokebilecegi soguk ta olsan tasina dokunabilecegi bir mezari yok .
Sultan Yaakov'da neler oldu , kimler kaldi orada , kim bilir ?
Zachary Baumel, Yehuda Katz, Tzvi Feldman neredeler ?
Ama Olmert'in ordusu bu hafta yine buyuk bir zafere daha imzasini atti. 5 yeni yerlesim merkezi bosaltildi.
Bu basi bosluga yeter demenin zamani gecmek uzere.



Israil'i tek kurtaracak olan buyuk bir sivil ayaklanma.



Milyonlarin sokaklara dokulup bu zumreyi ihtiyarlar yurduna yollamasi gerekiyor.

Ne pahasina olursa olsun , bunlardan kurtulmak lazim.
Related Posts with Thumbnails