shomer shabat

Perşembe, Ekim 25, 2007

YEDIYOT AHRONOT'UN CIRKIN OYUNU



bs''d

Yediyot Ahronot Israil'in en cok satan gazetelerinden biri. Tabii satisini arttirmanin yollarindan biri de din ve dindarlara olan acik dusmanliklari.

Israil'i kontrolu altinda bulunduran solcu elit zumrenin gazetelerinden olan Yediyot Yitzhak Rabin (z"l) 'in olum yildonumu icin yayinladigi bir makalede , teknolojinin yeniliklerini kullanarak , o korkunc gecede cekilen bir video uzerinde oynamalar ile gercekleri saptirmaya calisiyor.
Buyuk ihtimalle yakinda yayindan kaldirilacak olan videoyu izlemek icin buraya tiklayin .

Bu video uzerinde yapilan oynamalar ile Yigal Amir'in silahindan uc kere ates edildigi izlenimi uyandirilmaya calisiliyor.



Ayni videonun uzerinde oynanmamis orijinali :




Bu videonun 8:20'inci dakikasinda 2 veya 3 ateslemenin sesini duyabilirsiniz. Ancak bu videoda sadece bir ates flasi goruluyor.

Bu videonun orijinali Ronnie Kempler adinda bir "amator" tarafindan cekilmis. Daha sonra bu "amator"'un devlet memuroldugu ortaya cikti.
Bu "amator" videonun suikastten once Yigal Amir'e fokuslanmis olmasi bir cok teorinin daha sonra ortaya cikmasina neden oldu.

Video'nun orijinalinde 3 atesleme sesi duyulmasina ragmen bir flas gorunuyor.Yeni teknoloji ile uzerinde oynanan videoda ise yine 3 ses duyulmasina ragmen ayni sahne dondurulmus olarak tekrar flas goruntusu eklenmis. Bu ikinci flasin goruntulendigi sahnede ne Rabin,ne Amir ne de koruyucularin hareketlerinde bir fark yok.

Yediyot Ahronot'un ozellikle 3 kursun ibaresini kullanmasi dikkat cekiyor.
Bazi gorgu taniklarinin 2 ses duyduklarini soylemeleri veya yine bazi taniklarin ,Rabin'in korumalarinin "kurusiki ,kurusiki" diye bagirdiklarini bildirmeleri o anki saskinliga mal edilebilir.
Ancak Rabin'e yapilan otopsi ve raporda 3 kursun oldugu ve bir kursunun asil oldurucu etkiyi yamis oldugu belirtiliyor. Ayni rapor bu kursunun onden ateslenmis oldugunu belirtiyor.

Sirtindan vurulan Rabin'in nasil geri donup Yigal Amir'e baktiginin ve halen ayakta kalabilmesinin aciklamasi halen yok.

Yediyot Ahronot ne olursa olsun yine de saygin bir gazete. Neden bu tip bir oyuna alet oldu?
Hayatinda kendi hakki ile secilememis ve Basbakanlik gorevini Yitzhak Rabin'den miras almis Shimon Peres neden bu suikastin sorusturmasinin Israil Polisi tarafindan degil Shin Bet tarafindan yapilmasina israr etmis ve Polisin onunu kesmisti.

Tum sorularin cevabini Shimon Peres'in verebilecegine inaniyorum.
Hesap vermesi gerektigi gun belki bunu da anlatir . . .
Related Posts with Thumbnails