shomer shabat

Cumartesi, Mart 05, 2016

TRUMPOLİNİ

bs"d

ABD Başkanlığına aday olan Donald Trump'ın geçenlerde Mussolini'nin bir söylemini tweet etmesi ABD basınında konu olmuştu. (100 yıl bir koyun gibi yaşamak yerine 1 gün bir aslan gibi yaşamak daha iyidir.)

Ayrıca Trump bilgisizliğinden veya umursamazlığından dolayı her ne kadar devamlı sorulsa dahi Başkan olursa ne gibi bir program uygulayacağı hakkında hiç bir fikir vermemekte.
Elime yine güzel bir kitap geçti.  Columbia Üniversitesin'de öğretim görevlisi olan Robert O. Paxton'un "The Anatomy of Fascism" adlı kitabı.
Kitaptan başka konular da paylaşılacak kadar ilginç ve değerli ancak günün özellikle en popüler konularından olan ABD Başkanlık seçimleri ile ilgilenenler için çok ilginç bir paragrafı paylaşıyorum.
Trump ile Mussolini arasındaki diğer benzerliklerden bir tanesi daha:


ABD ve insanlığın başına gelebilecek en büyük felaketlerden biri olan Hillary'nin Başkanlığı söz konusu olursa umarım bu tehlikeyi engellemek için Trump'a oy vermek zorunda kalmayacağımız bir durum doğar.
Demokratlar'dan, Cumhuriyetçiler'den veya bağımsızlardan elle tutulur bir aday çıkması için dua ediyoruz. (Bloomberg değil.)
Yoksa eğer Hillary ile Trump arasında seçim yapmak zorunda kalacaksak nevela ile taref arasında ille de tarefi seçmek zorunda kalmak çok acı bir durum.

Arada geçenlerde Trump'ın eşi ile evinde bir röportaj yapıldı.
Mobilyalar aynen Tayyip stilinde.
Yani anlayın durumu.
Related Posts with Thumbnails