shomer shabat

Cumartesi, Temmuz 04, 2015

YALNIZ MİLLET - KİTAPLAR - FALAN FİLAN

bs"d

Bu sabah okuduğumuz Peraşa'da Bilam bizi lanetleyeceğine, kutsamak zorunda kalıyor.
Sözlerinin arasında "yalnız yaşayan bir millet" olarak bizi tanımlıyor.
Rabbi Jonathan Sacks bunun negatif bir durum olduğunu söylüyor ancak genelde şimdiye kadar olan tecrübemiz bunun bize Rabbi Şimon Bar Yohay'ın ilettiği gibi bir doğa kanunu olduğunu gösteriyor.

Maalesef gözlerimdeki bazı problemler yüzünden eskisi kadar okuyup yazamıyorum ve eskiden 3-4 günde bitirebildiğim kitaplar şimdi haftalarımı alıyor. Bir ay evvel başladığım Tuvia Tenenbom'un "catch the Jew" kitabını bu hafta bitirip Michael Oren'in "Ally" -- "müttefik" adli Beyaz Saray'daki Führer'i ve etrafındaki gönüllü kapoları çıldıran  kitabına başladım.
Haftanın Peraşası ile bu kadar bağlantılı iki kitap daha var mıdır bilmiyorum ama Tuvia Tenenbom'un kitabını herkese büyük bir hararet ile tavsiye ederim. Israel'in ne şekilde başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği tarafından ne şekilde takip edildiği ve yalan dolan ile (bildiğimiz sol taktikleri -- kitapta çok güzel ifşa edilmekte) aşağılanmasına sebep yaratıldığı bu kitapta mizahı bir dil ile ve çok akıcı bir şekilde anlatılıyor. Yahudi olduğunu gizleyen Tuvia'nın Alman olduğuna inanan bu "hümanist" pisliklerin oyunlarını, onlara yardakçılık eden Israel aşırı solunun kendi ağızlarından anlatışlarını okuyabilirsiniz.

Amaç Israel'i izole etmek. 
Aynen Bilam'ın dediği gibi "yalnız yaşayan bir millet" haline getirmek. 
Bu kitabı bitirip Michael Oren'in "müttefik"ine de başlayınca Hüseyin Obama'nın Israel'i ne şekilde izole etmeye çalıştığını da okurken hiç bir şeyin rastlantı olmadığına bir kere daha şahit oldum.

Israel'in etrafında bu kadar düşmanı olmasına rağmen, ve bu düşmanları arasında Batı dünyasının ilkelerini en iyi şekilde yaşatmasına rağmen aynı Batı Entelektüelleri ve onların yardakçıları, onlara yaranarak kabul edilebileceklerini sanan liberal Yahudiler ile de uğraşmak zorunda olması Tuvia Tenenbom'un kitabın sonunda vardığı İsrael'in bu şartlar altında uzun ömürlü olamayacağı sonucu ürkütücü ama gerçekçi.

Kitabı alıp okuyun.
Dünya'ya teknoloji satarak, sağlık konusunda öncü olarak maalesef kabul görüp geleceğimizi garantileyemiyoruz.
Bu sene eğer Israel ile ilgili sadece bir kitap okuyacaksanız bu kitabı okuyun.
Related Posts with Thumbnails