shomer shabat

Salı, Ağustos 06, 2013

DUVARIN KADINLARI ve DUVAR KAFALILAR

bs"d

Her zaman dedigim gibi bu sozde aydin gorunen, liberal, humanist vs gecinen, "baris kampi" mantarasini kendilerine unvan yapan tum gruplarin asil amaclarinin sadece ve sadece provokasyon oldugu ve aslinda butun bu unvanlarinda ne kadar samimiyetsiz olduklarin bir ispati daha bugun yasaniyor.

Bu tip sol, liberal gruplarin bilinc altinda yatan aslinda kopmak isteyip, kopamadiklari Yahudilikleri'nin  kendilerine verdigi rahatsizligi aciklamak icin ille de psikolog olmaya gerek yok.

Bunlardan biri de "duvarin kadinlari" adi altinda Bet Ha'Mikdash'in son kalan Bati Duvari altinda Tallet, Tefilin takip (otentik Yahudi gelenegine aykiri -- yasak degil) her Rosh Hodesh'te (ay basinda) tum millete "bas agrisi" yasatmayi "kadin haklari" meselesi haline getirmeyi adet edinmis bir grup.

Daha evvel'de (burada) yazdigim gibi her ne kadar amaclarinin provokasyon olduguna emin olsam dahi onlar ( her turlu ibadet sekli icin) icin de Duvar onunde bir kose ayrilmasina taraftarim.

Bu gun ve yarin (6-7 Agustos 2013) Rosh Hodesh Elul. Bu hanimlar da yine her ayki provokasyonlari icin Duvar onunde toplanacaklar. Ancak bu sene bu tarihler Ramazan ve Seker Bayrami ile de kesistigi icin Yerushalayim polisinin elleri dolu. Duvar'in Hahambasisi ve polis gerek Haredi liderlere gerekse Duvarin kadinlari grubu liderlerine bu ay catismadan kacinmalarini rica ettiler. Haredilerden topladiklari binlerce Yeshiva ogrencisini ve kizlari getirmemeleri, Duvarin kadinlarindan da en azindan Tefilin takmadan ibadet etmeleri rica edildi.

Harediler kabul ettiler.

Duvarin kadinlari red ettiler.

Amac zaten ibadet degil sadece ve sadece provokasyon oldugu icin tersi olamazdi. Yarin sabah (Carsamba) Duvarin kadinlari oradalar.

Ilginc bir sey daha:
Bu hanimlar kendilerini WOW (women of the wall) diye adlandirmislar.
Neyin tersi bu?

Yapin tepetaklak WOW ~ MOM

Kisaca zaten amaclari Yahudilik'te kutsal olan her seyi tepe taklak etmek.

Once an "UC KAGITCI" always an "UC KAGITCI"...


Related Posts with Thumbnails