shomer shabat

Pazartesi, Ağustos 12, 2013

ISRAEL TUM YAHUDILER'IN ULUSAL EVIDIR DEMEK KADAR AYIP BIR SEY YOK!

bs"d

Degerli dostlarim kiziyorlar ama Israel'in yapisinda onemli bir rol oynadigina inandigim bir makami  dolduran bir kisinin adini tasiyan "Baris Merkezi"nin son rezaletini yazmadan edemeyecegim.
Kizanlar artik ile idare etsinler.

"Peres Baris Merkezi" -- "Peres Center for Peace".
Haberin kaynagi bedava dagitidigi icin ve arkasindaki sponsorlarinin politik degerlerini yasittigi icin belli bir kesim tarafindan hos gozle bakilmayan "Israel Ha'Yom" gazetesi.
Peres Peace Center rejects play for mentioning "Jewish State"

"Peres Baris Merkezi" Israel'i tum Yahudiler'in ulusal evi olarak yansittigindan dolayi "Kar topu" adli oyunun gosterimini red etti. Nedenini so sekilde acikliyorlar: "Filistin'li [sic] cocuklari Israel'i Yahudiler'in ulusal evi olarak gosteren bir oyuna getirmemiz zor".

Oyun Barselona'nin yildiz oyuncusu Messi hayrani 10 yasindaki Arjantinli bir "ole hadash"in (yeni gocmen) hikayesini anlatmakta. Israel cocuk ve genc tiyatrolarinin artistik yonetmeni Sherry Aryeh Barselona'nin Peres Baris Merkezi yolu ile Yahudi ve Arap cocuklari kaynastirici bir amac ile yapacagi ziyareti duyunca bu oyunu da programa sokmayi teklif ediyor. Merkez'in yetkilileri heyecanla kabul edip oyunu bir on incleme icin izlemeye de geliyorlar.

Ancak daha sonra Peres Baris Merkezi spor faaliyetleri sorumlusu Dvir Zivan bu oyunu red ettiklerini bir mektup ile bildiriyor. Sebep olarak ta Arap cocuklarin da katilacaklari bir faaliyette Israel'i "tum Yahudiler'in ulusal evi" olarak belirten sozlerin gectigi bir oyunu tek bir ulusun kimligi soz konusu oldugu icin sunamayacaklari veriliyor.

Iste Israel Cumhurbaskani'nin ismini tasiyan bir kurumun Israel'i "tum Yahudiler'in ulusal evi" olarak sunulmasindan duydugu rahatsizlik.

Adi gecen Baris Merkezi'nin verdigi yanit ise yine tum katilanlarin keyfine uymayacak bir konuyu getirmenin bir yarari olmayacagi ve bu oyun ile Barselona ziyaretinin bir alakasi olmadigi seklinde oldu.

Ben yorum yazayim mi, yoksa yoruma gerek duyurmayacak kadar bit"GURURSUZLUK" ornegi oldugunu soylemeye gerek dahi yok mu?

Bosuna Tora'da yazilmamis:
Peres Of Tame diye.


Related Posts with Thumbnails