shomer shabat

Çarşamba, Ağustos 07, 2013

HABER KIRINTISI -- DUYMAMIS ISENIZ

bs"d

Israel ile ilgili haberleri gerek negatif sekli ile (Vakit, Yeni Safak, Hurriyet, Milliyet, Cumhuriyet, Taraf vs vs) veya pozitif sekli ile (Hasturk, shalom) Turkce olarak takip etme sansimiz var.

Ama bazen kenarda kosede kalmis haberler oluyor ki Israel'in ic havasini yansitmakta bence cok onemli  bir fonksiyonlari var.

Bunlardan birisi su:

LINK.




Haberin kisaca icerigi:
Gecen hafta Barselona Futbol takimi Israel ve FKO isgali altindaki Eretz Israel topraklarinda "baris" ziyaretinde bulundu. Cumhurbaskani Peres ve Basbakan Netanyahu'nun da katilimlari ile yapilan buyuk toren ve hadraz barandazlarla da dolu bu ziyaret Shimon Peres'in "PERES BARIS MEREKEZI" kurumu duzenledi. Bu ziyaretin finansal yukunu Egitim Bakanligi ustlendi. Egitim Bakani Piron'un karari ile Barselona'nin yapacagi antreman oncesinde Israel Milli Marsi "Hatikva"nin soylenmesi sarti koyuldu.
Merkaz Peres ve diger tum organizatorler bunu kabul ettiler. Ancak binlerce Israel'li ogrenci karsisinda "Hatikva"nin okunmasi iptal edildi. Sadece Katalonya marsi ile kalindi. Halbuki Arap isgali altindaki topraklarda yapilan antreman oncesi FKO marsi calinmisti.
Merkaz Peres ve Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan aciklama ise eger "Hatikva" soylense idi o zaman FKO, Ispanya ve Katolanya marslari da soylenmek zorunda kalinacakti ve toren cok uzayacakti.
Egitim Bakani Piron dogru olani yapti ve vaad edilen finansal yardimi iptal etti.
Kol Ha'Kavod le Sar Piron.

Antisiyonist kurumlara bas egmemek her Yahudi'nin gorevi.
Related Posts with Thumbnails