shomer shabat

Salı, Ağustos 03, 2010

PLANLI SALDIRI . . .

bs"d



Bugun Lubnan sinirinda vuku bulan catisma Tzaha"l'in sinirda UNIFIL ile koordine olarak yaptigi temizlik ve agac budama calismasina Lubnan ordusunun pusu kurmasi ile basladi.
Tzaha"l tarafinda yanda fotografi bulunanYarbay Dov Harari z"l sehit oldu ve bir yuzbasi da agir yaralandi. Lubnan tarafinda ise 3 asker ve nedense orada bulunan bir gazeteci oldu.





Eger fotograflari dikkatle incelersek ilk fotografta calismalarin yapilmasi resimlenmis.
Diger fotografta ise Lubnan askerleri ve hemen yanlarinda Unifil askeri calismalari izlerken gorulmekte. Bu agac budama calismasi sirasinda Lubnan ordusu budamayi yapan askerlere degil onlari izlemekte olan komutanlarina ates acti. Hedef sinirda calismakta olan askerler degil komutanlari idi. Bu da bu saldirinin daha evvelden yapilan bu tip calismalarin izlenmis ve saldirinin planlanmis oldugunu gostermekte.




Bugunku saldiri Israil askerleri Israil topraklari icinde iken gerceklesmesine ragmen yine taraf basin olayi saptirmakta.
Her ne kadar ilk fotograf vincteki Israil askerini sinirin diger yaninda gostermekte ise dahi, Tzaha"l'in da bildirdigi gibi sinirdaki tel orgu ile gercek sinir ayni degiller. "The IDF says "The border area is east of the Israeli town Metula. The incident occurred west of the internationally recognized "Blue Line" (the border between Israel and Lebanon) and east of the security fence, thus lying in Israeli territory."
Related Posts with Thumbnails