shomer shabat

Pazar, Ocak 06, 2008

IBRANI UNIVERSITESI'NE GORE YAHUDI IRKCILIGINA ISPAT


bs"d

Israil solunun ,ozellikle kendini aydinlanmis goren akademik solunun Yahudilik ve Yahudiler'e olan nefretinin ne mertebelere varabileceginin bir ornegi daha.

Yerushalayim Ibrani Universitesi tarafindan odullendirilmis bir calisma son senelerin kanimca en antisemit yapitlarindan biri. Hitler yasasaydi , kendi elleri ile odullendirirdi bu ogrenciyi.
Antropoloji dalinda Tal Nitzan adinda bir ogrenci tarafindan hazirlanan bu tez calismasinin konusu " Israil-Filistin catismasinda Israil Ordusu mensuplari tarafinca hic bir irza gecme olayina rastlanmamasinin sebepleri"
Ibranicesi : " נדירותו של אונס צבאי בסכסוך הישראלי-פלשתיני"
Her isteyene yolliyabilecegim bu 206 sayfalik tez calismasinin (Ibranice) vardigi sonuc ,daha da dogrusu belli olan bir sonuca ispatlar arama calismasinin sonucu Israilliler "isgal" altinda tuttuklari Arap'lardan o kadar nefret ediyorlar ki tecavuz etmeye bile tenezzul etmiyorlar.

Bu tez Profesor Eyal Ben Ari ve Dr. Edna Lomsky-Feder tarafindan kabul edilmis.
Ayni Universite bu tezi de yilin en basarili calismasi olarak odullendirdi.

Bu 206 sayfalik tez calismasi Yahudileri'in Araplar'a karsi olan irkci duygularinin en bas ispatlarindan biri olarak irza gecme olaylarinin var olmamasini gosteriyor .
Israil'in elit akademik solu bundan daha rezil bir duruma dusmemisti.

Bir ogrencinin sahsi dusuncelerinin Israil'in bu saygideger egitim kurumu tarafindan odullendirilmesi ve sonra savunulmasi olayin en karanlik bolumu. Sonucta liberal solun kendi kendinden ,kendi kimliginden utanci ve akabinde ulastigi nefretin derinligi cok acik.
Israil Ordusu Tzaha"l'in durust temiz askerlerden olusabilecegi hic akillarina gelmiyor bu kendinden nefret eden zumrenin.

Temiz, durust ve insancil olduklari icin irkcilikla suclanan askerlerimiz ...

Sivil halka zarar vermemek icin kendi hayatlarini feda eden askerlerimiz ...

Solcu akademik elitin Tel Aviv barlarinda pipo tutturup , top sakallarini guven icinde sivazlasinlar diye hayatlarini feda etmeye hazir askerlerimiz ...

Bu asagilik sozde elit zumrenin tumu sizin bir saciniza degmez.


Sozunu ettigim tez calismasini indirmek icin
buraya TIKLAYIN .
Related Posts with Thumbnails