shomer shabat

Pazar, Kasım 25, 2007

OLMERT --- 1994 --



bs"d


1994 yilinda ,Oslo anlasmalarinin imzalanmasindan 1 yil sonra Yerushalayim sehri Belediye Baskani olan bugunku Basbakanimiz Ehud Olmert asagidaki konusmasini yapti.




13 sene evvel Yerushalayim ve Hebron'un bizler icin ne kadar vaz gecilmez oldugunu vurgulayan ve bunun icin savasacagini belirten Ehud Olmert bakin bu konusmasinda neler diyor :

Video'nun Ibranice orijinali icin :
EHUD OLMERT 1994


Konusmanin baslica bolumlerinin tercumesi :

- .... cunku bugun Eretz Israel'in bazi bolumlerinin verilebilecegini ,bazilarinin ise verilemiyecegini savunanlar var. Bunlari soyleyenler sonunda hepsini vereceklerdir.

- .... Bugun buraya ,bu toplantiya belediye meclisimin bazi uyeleri ile birlikte Hevron'un ve Yerushalayim'in Eretz Israel icin olan mucadelemizin kopmaz birer parcasi olduklarini Yerushalayim sakinlerinin buyuk bir bolumu adina vurgulamak uzere geldik.

- .... Bugun Yerushalayim'in butunlugu ve bolunmezligi icin savasan herkes bunu Hevron icin de yapma mecburiyetindedir .

- .... O gun ki karar verecegiz -- kisa bir sessizlik -- biz degil ; baskasi karar verecek ki Hevron bize ait degil , Yerushalayim'den de vaz gecme surecini baslatmis olacak. Kimseye bu firsati tanimamaliyiz. Hic bir hukumete bu sansi vermemeliyiz.

- .... Tumu ,Hevron , Yerushalayim ,Eretz Israel. Cok onemli olmasina ragmen biz burada bir Jeografi icin savasmiyoruz. Burada cok onemli olmasina ragmen toprak icin savasmiyoruz. Tarih , inanc ,geleneklerimiz icin savasiyoruz. Israil Ulusu ile Eretz Israel topraklari arasinda var olan kirilamaz bag icin ,kendi gecmisimiz ve gelecegimiz icin ,bizden sonra buralara sahiplenecek cocuklarimizin gecmisi ve gelecegi icin ...






Evet bugun ayni Olmert bizi Annapolis'e surukluyor .
Ayni Olmert Hevron'da ki Yahudi ailelerine karsi POGROM uygulamaktan cekinmeyen Olmert...

Dolmanin etsizine YALANCI dolma derler.
Ya buna ????
Related Posts with Thumbnails