shomer shabat

Cumartesi, Kasım 24, 2007

ANNAPOLIS'E HAZIRLANIRKEN


bs"d

Israil'in ve dolayisi ile tum Yahudiligin Annapolis'te LINC masasina yatirilmasi arifesinde bazi ilginc RASTLANTILAR'i paylasmak isterdim .

Hazirlayan : Rabbi Baruch Meir Clein


30 Ekim 1991 :
Bush hanedaninin ilk ABD Baskani Baba Bush Madrid Konferansi'ni baslatti. Bu Konferansin amaci Israil'i Araplar'in "Baris" sozleri karsiliginda topraklarindan cekilmeye ikna etmekti.

AYNI GUN ,Nova Scotia kiyilarini cok nadir bir firtina etkisi altina aldi.Daha sonra kitabi yazilan ve filmi dahi cekilen bu firtinaya "Perfect Storm" adi verildi.
New England kiyilarinda buyuk zararlara yol acan firtina Baskan'in Maine Eyaleti ,Kennbunkport'taki evine agir zararlar verdi.

23 Agustos 1992 ;
Madrid Konferansi Washington'a alindi . Amac ayni idi : Egemen bir ulkenin topraklarini kirpmak.Tabii bu binlerce Yahudi'nin evsiz kalacagi bir durum olusturacakti.

AYNI GUN ,Andrews kasirgasi 30 milyar Dolarlik bir zarar ve 180 bin Florida sakininin evsiz kalmasina neden oldu. O tarihe kadar Amerikan tarihinin kayd edilmis en korkunc dogal faciasi haline geldi bu.

16 Ocak 1994 :
Baskan Clinton , Suriye Baskani ile Israil'i Golan Tepeleri'nden sokup atmak icin strateji hazirlamak uzere bulustu.

24 SAATTEN DAHA KISA BIR SURE SONRA Kalifornia Eyaleti'nin guneyi 6.7 olceginde bir deprem ile sallandi. Sayisiz Amerikali evsiz kaldi.


1 Mart 1997 :
Arafat 1 aylik Amerika turuna basliyor.Baskan Clinton bu seyahat ziyaret sirasinda Israil'i toprak vermemesi yuzunden defalarca elestiriyor.

Arafat'in Amerika topraklarina ayak bastigi AYNI GUN , Texas , Arkansas, Mississippi, Kentucky, ve Tennessee eyaletleini yerle bir eden hortum firtinalari basliyor. Bir kac gun sonra ,halen Arafat turuna devam ederken Kuzey ve Guney Dakota Eyaletleri'ni vuran firtinalar yuzyilin en buyuk su baskinlarina neden oluyorlar.
Bu firtinalar haftalar boyu devam ediyor. Arafat'in Amerika'yi terk ettigi gun "birden bire" firtinalar durmaya basliyor.


21 Ocak 1998 :
Israil Basbakani Netanyahu ,Baskan Clinton ile bulusmaya geliyor ve cok soguk bir hava ile karsilaniyor. Baskan Clinton ve Dis Islaeri Bakani Madeline Albright Netanyahu ile ogle yemegi yemegi red ediyorlar.

AYNI GUN sadece bir kac saat sonra Monica Lewinski skandali patliyor. Bu skandal Clinton'un geri kalan baskanlik suresinin buyuk bir bolumunun zamanini kapsiyor.


1993 yilinin Subat ayinda Disisleri Bakani Madeline Albright Israil'e baski uygulama taktiklerini gorusmek uzere 8 Arap ulkesini kapsiyacak olan gezisine basladigi gun Dunya Ticaret Merkezi binalarina (ikizler) ilk teror saldirisi gerceklesiyor.

Tabii en yakin hatirladigimiz ise :

2005 yilinin Agustos ayinda Israil Basbakani Ariel Sharon'un Amerikan yonetimi destegi ile gerceklestirdigi Gazze pogromu sonucunda 10 bin kadar Yahudi evlerinden suruluyorlar.




29 Agustos 2005 gunu Sharon ,Amerika'daki patronlarina Pogrom'un basari ile tamamlandigini bildiriyor.



AYNI GUN , Amerikan tarihinin en buyuk doga faciasi yasaniyor. New Orleans'i vuran Katrina firtinasi 500 bin kisinin evsiz kalmasina ve buyuk goclere neden oluyor.




Yollarda sefalet ile karsilasan halk caresiz. Amerika hukumeti saskin bir durumda.
New Orleans'ta sokak ceteleri yagmalara basliyor.

Ayni saatlerde Gazze'de "baris ortaklarimiz" onlarca Sinagog'u atese verip kalintilari uzerinde dans ediyorlar.



10 bin Yahudi'nin 6 milyonluk Israil nufusu icindeki orani .00167.
500 bin Amerikali'nin 300 milyonluk ABD nufusu icindeki orani .00167.

Annapolis'e kor bir cobanin baskanliginda gonullu kurbanlik koyun olarak gitmemize ragmen Amerika'nin uzerimize uyguladigi baskilar en buyuk neden.




Yukarida orneklerini verdigimiz "MIDA KE NEGED MIDA" (orantili tepki) isiginda Amerika'da yasayanlarin dikkatli olmasi gerekiyor.




Rastlantilara inananlarin dikkatine . . .
Related Posts with Thumbnails