shomer shabat

Cumartesi, Ağustos 11, 2007

FASIST SOLCULARIN YENI GUNDEMI


b"sd

Bugun islemek istedigim konu, Shimon Peres ve Ehud Olmert'in basini cektikleri fasist sol kurumlasmanin yeni hedefi.Aslinda yeni degil.Taa devletin kurulusundan beri var olan,hatta evvelinde de var olan ve son 15 sene icinde tum dunya sol hareketlerinin asil fasist yuzleri ortaya ciktigindan beri tam kuvvetlenen bir olgu.
Koklerinin hasbel-kader Bney Yisrael ile birlikte Misir esareti cikisina dayanan Erev Rav'in tarihsel gelisimi bu.

Peres-Olmert (daha evvel Sharon) dikta rejimi ile iyice yuzsuzlesen (azut panim) bu zumre Israil devletinin en onemli kurumu,hayat garantisinin en onemli araci (be ezrat Hashem tabiiki) Tzahal'i yani Israil Savunma Kuvvetleri'ni kendi amaclari icin kullanma asamasina vardilar.

Olayin tarihsel koklerine inmeden (dedigim gibi taa Misir cikisina kadar uzanan bir tarih) bunun nedenleri hakkinda biraz kafa yormaya calisiyorum.

Bilinen bir gercek var ve her ne kadar secular (hiloni) kardeslerimiz inkar etseler dahi,secular-siyonizm sizlere omur.
Kendini ilahi bir temele dayamayan her olgu fiziksel dunyanin kurallarina tabiidir.Fiziksel dunya kurallarina gore her seyin bir baslangici ve bir sonu vardir.Halbuki ilahi bir temelden guc olan her sey sonsuza kadar var olacaktir.Ilahi kurallar cercevesinde isler ve beslendigi kok olumsuz oldugu icin kendi de devamli olabilecek kapasiteye sahiptir.
Siyonizm'i temelinden yani Tora'dan ayri tutanlar bunu anlamadilar ve gozlerimizle gordugumuz gibi arkasindan eskava atma zamani geldi.

Bunun en belirgin orneklerinden biri de,eskiden sadece Haredi sektorde gorulen, secular gencler arsinda gittikce yayginlasan askerlikten kacma egilimi.
Burada bir parantez acip Haredi toplumunun ise maalesef muzdarip oldugu bu hastaligin sebebinin ideolojik ve politik oldugunu ,tedavisinin ise bir kac Rav'in 1 fetvasi ile degisecegini soylemek isterdim.

Bugun gerek sivil hayatta gerekse askeri hayatta siyonizmi yasatmaya devam eden,gercekten tum inanclari ve gonulleri ile yapan tek bir zumre var.Dindar-siyonist zumre.
Genel toplum ile yuzde oranlari karsilastirilinca hem savasci birliklerde (kravi) hem de subay kurslarinda dindar genclerin yuksek oranlari gozden kacmiyor.
Bu da fasist sol kurumlasmanin en buyuk dusmanlarindan biri.
Bundan kurtulmanin yollarini bulmasi gerek.
Dunyayi ve tabii Yahudilikten cok uzaklasmakta olan Israil'i de etkileyen bir ruzgar esiyor: "Political correctness",politik dogruluk.
Yani goz gore gore ve aklin ve mantigin soylediklerine karsi gidip,herkes gibi dusunmek,moda trend ne ise ona uymak ve bunu "humanizm" kisvesi altinda yapmak.
Bu fasist sol icin bulunmaz bir silah.
Israil hem etrafinda hem de icinde sonunu getirmek icin hic bir yoldan kacinmayacak dusmanlarla cevrili.
Islam dunyasi tum gucunu ve enerji kaynaklarini Israil ve Yahudi'ligi yok etmeye adamis durumda.
Ama tum dunya su an pek bizim yanimizda degil,biliyoruz.Hatta karsimizda.Her ne kadar akla ve mantiga uymasa dahi ornekleri binlerce kere mevcut olaylarda tum dunya Islam dunyasina satilmis vaziyette.
Bu ruzgara karsi durmaya niyetli olmayan hatta bu ruzgari kendi avantaji icin kullanan fasist Israil solu da asil dusman yerine yeni bir dusman yaratma ihtiyaci duydu.En kolay dusman dindar toplum.Gerek "haredi" gerekse "dindar siyonist" toplum asil dusmana cevriliyor.
Fasist taktikleri de gayet bariz bir sekilde bu topluma karsi kullanilmakta.
Secular toplum ,basta basin yolu ile devamli dindar topluma karsi nefret ile asilanmakta.
Arap dunyasinin Yahudilere karsi kullandigi taktikler,egitim kurumlari dahil,Israil hukumeti tarafindan dindarlara karsi kullanilmakta.

Boylece aynen Arap/Islam dunyasinin ihtiyaci olan dusmani yaratip devamli yalan propaganda ile besledigi gibi Israil fasist solu da ayni taktikleri kullanarak ,ekonomik bakimdan gittikce fakirlesen halka tum dunyanin da karsi cikmayacagi hatta antisemit her kesimin de destegini alabilecegi yeni bir dusman yaratti.
Israil ekonomisinin 10 -12 aile arasinda paylasilmis ve somurulmekte oldugunu nasil ort bas edecekler?
1967 veya 1973 savaslarinda yasamsal tehlikeye karsi tek vucut olan yorgun Israil'lileri dindarlara karsi birlestirmek cok daha kolay.Ozellikle de arkasinda Amerikan destegi ve muhtemelen Wahabi paralari da varken.

Bu yeni dusman bir probleme daha cozum yaratmakta.
Simarik gencligi tekrar askerlige sevk etmek icin bulunmaz bir firsat.
Vahsi video oyunlari ile buyutulen ama obur yandan da sozde "solcu-humanist" put perestligi ile asilanan bu gencligin karsisina vurup kiracagi,pataklayip desarj olabilecegi yeni bir hedef.
Hem de dunyada bir kisinin bile kilini kipirtmayacagi,kimsenin umrunda olmayacak bir samar oglani.
Hiloni asker kacaklari sorununa da guzel bir cozum.

Peres-Olmert-Omri vs yeni bir hortumlama firsati buldular mi veya 12 ailenin ac gozlerine biraz daha yem lazimsa,hemen bir yerlesim merkezi bosaltma emri cikartilir ve hem basin hem de genel toplum galeyana getirtilebilir.

Israil'i bozuk para gibi harcamaktan hic mi hic cekinmeyecek her turlu Amerikan yonetimi de tam destegini verecektir.

Peres -Olmert ikilisi Israil'in ve Yahudi'ligin her nesilde basina dert olmus ,Misir'dan cikip aramiza karismis zumrenin tarihin bu asamasindaki yansimasindan baska bir sey degil.

Her zaman basa ciktik bu sefer de basaracagiz.
Ancak bu defa can damarlarimizdan en onemlilerinden birini de kendilerine alet ettikleri icin cok daha dikkatli ve tedbirli olmaliyiz.
Cunku yuce Yaratan'in 2000 sene sonra bize tanidigi bu firsati da kendimiz yok etmeyelim diye.
Related Posts with Thumbnails